Categories
Øvelser & Tips

Øvelse: Pust, og smil fra hjertet

Dette er en hyggelig liten øvelse for å bli bevisst øyeblikket og komme ”på plass” igjen hvis du for eksempel sitter i et møte eller er i et middagsselskap og ønsker at du var et annet sted. Selv gjør jeg den hver gang jeg sitter i bilen og stopper på rødt lys.

Øvelsen kan for øvrig gjøres hvor som helst, når som helst og uten at noen andre merker annet enn at du blir mer tilstede. Og en liten bonus; de kommer kanskje til å smile til deg!

Vanskelighetsgrad: LETT

Slik gjør du:

Øvelsen går ut på å puste inn, mens du sier setning A inni deg. Deretter puster du sakte ut, mens du sier setning B inni deg og smiler. Smilet skal komme innenfra, ikke presses frem på leppene. Det er egentlig ikke så viktig om munnen smiler i det hele tatt, bare du tillater at hjertet gjør det 🙂

Setning A: ”Jeg puster inn og vet jeg puster inn”
Setning B: ”Jeg puster ut og smiler”

Gjenta øvelsen minst tre ganger.
Nyt øyeblikket!

PS!
Når du har gjort øvelsen mange ganger og blitt vant til den kan du eventuelt slutte å si setning A og B inni deg hvis du ønsker det. Prøv å bare puste fokusert inn og så fokusert ut mens du tillater hjertet å smile. Da kan du gjøre den mens du f.eks. lytter til et annet menneske uten at du blir forstyrret av din egen indre stemme. Den du lytter til kommer derimot til å føle din fulle oppmerksomhet og tilstedeværelse.

————————————————————————————————-

Har du prøvd denne øvelsen selv?
Del dine erfaringer med nye lesere (bruk kommentarfeltet)
Takk for at du deler!

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

4 replies on “Øvelse: Pust, og smil fra hjertet”

…og vanskeligere behøver det ikke å være. Det enkle er ofte det beste.

For flere øvelser se kategorien “Øvelser & tips” under Arkiv etter kategori i høyremargen.

Ja så enkelt er det, men man glemmer det så lett 🙂 Anbefaler å lese hele boka 🙂

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.