Categories
Mennesker

Sommer, lykke og knuste tenner

Det er sommer, og for mange er det fortsatt ferie. For andre er den over for denne gang. Min ferie sluttet på søndag. Jeg synes faktisk det er godt å være igang med coaching, ledersamlinger og spennende prosjekter igjen etter en innholdsrik sommerferie full av små lykkelige øyeblikk og en brutal påminnelse om alt jeg har å være takknemlig for. Noe av dette tenkte jeg å dele med deg i dag.

Følelsen av lykke

For å sørge for å leve bevisst også i ferien (jeg mener, selv om kroppen tar ferie behøver jo ikke bevisstheten min å kortslutte) så gjorde jeg et lite nummer ut av å være så oppmerksom på de små vakre øyeblikkene som gir meg lykkefølelse at jeg ville huske dem og kunne skrive dem ned etterpå. Noen av dem delte jeg senere på Facebook. De fleste holdt jeg for meg selv. Uansett ble det en fin påminnelse om å være til stede i øyeblikkene og nyte de små hendelsene som utgjorde ferien. Her er noen få av sommerens øyeblikk av lykke.

Lykke 1:
Lykke er å sende sin fireåring i kiosken for å kjøpe is alene for aller første gang, og dele hans triumf når han kommer tilbake med is og vekslepenger i hånden.

På bildet til høyre er det lillebror på 1,5 år som har gått i kiosken på egen hånd (uten penger og tillatelse). Han kan si “ish”, men smukken avslørte at han ikke var gammel nok til å kjøpe is på egenhånd. Den unge jenta i kiosken så mer ut som et spørsmålstegn da jeg fant ham.

Lykke 2:
Lykke er å sykle på Kosters bilfrie veier gjennom sprutende regnvær og møte en dame på sykkel som synger av full hals.

Lykke 3:
Lykke er å kjenne gleden og stoltheten over fireåringen som er med pappa på båttur og er blitt sjøvant nok til å sitte alene i forpiggen og speide utover sjøen.

Lykke 4:
Lykke er å sitte helt stille og alene sammen med hønene på andelsbruket vårt – og bare være.

Lykke 5:
For en 4 åring er lykken å undre seg over en fantastisk regnbue som spenner over hele himmelen. For en far er lykken å høre sønnen rope begeistret: “Pappa, se på regnbuen” (og i neste åndedrag “jeg har tisset på meg”).

Lykke 6:
Lykke er å la meg imponere av potterosen til nitten kroner som har slått ut i full blomst og vokst til et helt lite “tre” mens vi var på ferie.

Takknemlighet

Akkurat midtveis i familiens ferie var vi utsatt for en sykkelulykke. Min kone som syklet og vår yngste sønn som satt bakpå ble kjørt avgårde med ambulanse, mens jeg og vår eldste sønn sto igjen og samlet opp sykler og hjelmer. Det var en traumatisk opplevelse for oss alle. Heldigvis gikk det relativt godt tatt i betraktning hva som kunne skjedd. Særlig med yngstemann. Han kom helt uskadet fra det takket være sykkelhjelm og skikkelig barnesete. Min kone fikk slått ut seks tenner, delt leppa og skadet en hånd. Hun hadde også hjelm, men de leveres som kjent ikke med tannbeskyttelse. Akkurat da var jeg evig takknemlig for hennes stahet om at alle skulle bruke hjelm. Alltid.

Det tok ikke mange sekundene før bilister og folk i husene kom styrtende til for å hjelpe. Den omsorg, besluttsomhet og nærvær som de bidro med var akkurat det vi trengte i de hektiske og traumatiske minuttene etter ulykken. De var enestående. Vi er så takknemlige!

En slik hendelse setter lett et lite støkk i et menneske. For meg ble det også en påminnelse om alt jeg er takknemlig for. Det vil jeg huske.

Dette har vært en fin sommer!

Har du kommentarer eller et lykkelig sommerøyeblikk du vil dele med oss andre? Benytt kommentarfeltet nedenfor 🙂

Denne bloggen er nummer én i en serie om lykke.
De to neste finner du her:

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

2 replies on “Sommer, lykke og knuste tenner”

Jeg må si det var gode vibber over dette innlegget. Har vært innom siden din, og synes du skriver mye bra her!

Håper det går bra etter ulykken forresten.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.