Categories
Mennesker

Slik unngår du hjerte og karsykdommer

Dr. Dwight Lundell, MDFor noen få år siden oppdaget hjertespesialister at den virkelige årsaken til hjerte- og karsykdommer er betennelser (inflammation) i arterie veggene, ikke kolesterol som tidligere antatt.

Dette forteller den amerikanske hjertekirurgen Dr. Dwight Lundell i en informativ artikkel som jeg fant på Sott.net via Facebook. Han mener også at denne kunnskapen nå sakte fører til et paradigmeskifte i hvordan hjerte- og karsykdommer og andre kroniske lidelser vil bli behandlet. Det ville i så fall være svært gledelig ettersom hjertelidelser står for et økende helseproblem i store deler av verden.

Noen av Dr. Lundells råd vedrørende kosthold er enkle å følge og kan i følge ham ha god forebyggende effekt på hjerte- og karsykdommer.

– Det finnes bare én måte å redusere betennelser i blodårene på, og det er å vende tilbake til mat i sin naturlige form. Skal du bygge muskler må du spise proteiner. Velg komplekse karbohydrater slik som de fra fargerike frukter og grønnsaker. Kutt ned eller fjern totalt betennelsesfrembringende omega-6 fett som mais- og soyaolje og all prosessert mat som er laget av slike oljer, skriver hjertekirurg Dr. Dwight Lundell, som har foretatt over 5.000 hjerteoperasjoner de siste 25 årene.

I denne artikkelen snakker Dr. Lundell åpent ut om hva han mener egentlig forårsaker hjerte- og karsykdommer. Dette er viktig informasjon. Del den gjerne med de du er glad i.


Aktuelle lenker

Delta i dialogen

Har du synspunkter på Dr. Dwight Lundell og hans artikkel? Treffer dette noe i deg? Blir du provosert? Har du annen informasjon? Vennligst benytt kommentarfeltet nederst på siden og delta i dialogen.

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

2 replies on “Slik unngår du hjerte og karsykdommer”

Takk for interessant blogg!

Det er også verdt å vite at i et kropp-sinn perspektiv settes inflammasjon i sammenheng med uuttrykt sinne, “kroniske” irritasjoner eller frustrasjoner. Anbefaler “Dinn kropp speiler ditt sinn” av Debbie Shapiro og “Molecules of Emoitions” av Candace Pert, blant andre.

Det med uutrykt sinne var interessant Christine. Har du noen linker å legge til her om temaet?

Takk også for boktipsene. Det høres ut som to spennende bøker. Løp og kjøp alle mann!

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.