Categories
Mindfulness

Kan stillheten lære meg noe nytt?

Denne uken er det høstferie her i Oslo. Mange familier benytter anledningen til å reise sammen til et sted de liker og hvor de finner ro. Noen finner ro på fjellet, noen ved sjøen, andre i utlandet på spennende reisemål. Jeg finner ro på hytta på Nesodden. Der skal jeg tilbringe de neste tre dagene helt alene i total stillhet (håper jeg). Kone og barn får ikke være med denne gangen. De må bli i byen med barnehage, aktivitetsskole og jobb frem til fredag ettermiddag. Da gjenforenes vi – og stillheten rundt meg brytes.

Jeg gleder meg til den totale stillheten på hytta. Bare meg, peisen og naturen. Kanskje en nabo som hilser på ute ved veien, men ingen gjester, ingen telefoner, ikke internett. Bare meg – og stillheten. Jeg lurer på hva stillheten vil gjøre med meg denne gangen? Jeg er nysgjerrig på hva jeg vil lære om meg selv, hva jeg kommer til å kjenne på og hvilken visdom som vil komme til meg. For noe vil skje gjennom tre dager med meditasjon og fokus på pusten. Det er jeg overbevist om. Stillheten vil forvandle verden, som Eckhart Tolle sier.

Hva kan stillheten lære deg?

Har du selv lyst til å kjenne på stillhet, harmoni og indre fred gjennom bevisst tiltedeværelse og meditasjon? Da kan du bli med meg på et åpent Pusterom i høst, eller du kan delta på en flott helgeworkshop hvor du virkelig får kontakt med stillheten, visdommen og livskraften i deg selv. Du kan også finne deg en øvelse i mindfulness som du kan bruke i hverdagen på egenhånd. Velg det som kjennes riktig for deg, så kan det ikke bli feil.

Med ønske om en god og harmonisk høstferie.


Likte du denne artikkelen?
Del den med dine venner på sosiale medier og hjelp oss å spre budskapet. Takk!

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

One reply on “Kan stillheten lære meg noe nytt?”

Gled deg, Geir. For noen år siden klarte jeg meg ikke lenge uten noe eller noen rundt meg. Nå klarer jeg meg ikke lenge uten stillheten. Helt alene med peis og natur. Eller rett og slett i egen boble midt i en vrimmel i spinn. Jeg tror stillhet også kan være en tilstand. For meg er stillhet alt og ingenting. Der jeg finner balansen. Svar. Og glede.

God høstferie!

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.