Categories
Mindfulness

En femmer for tankene dine…

Da jeg var barn, og noen falt inn i dype tanker, hendte det at vi sa “fem øre for tankene dine” for å få vite hva vedkommende tenkte på. Med inflasjonen siden 70-tallet blir det kanskje “en femmer for tankene dine” i dag. Du kunne blitt rik av et slikt tilbud.

For visste du at vi har ca. 60.000 tanker som går gjennom hodet hver dag? Det er ikke mye mellomrom mellom tankene da. De fleste av disse tankene er i tillegg automatiske (ubevisste), repeterende og til og med negative.

Hvis du bombarderer deg selv med negative tanker av typen “det får jeg aldri til”, “herre gud så dum jeg er”, “jeg rekker aldri å bli ferdig ” og liknende tanker, så går det også ut over humøret og helsa i form av blant annet stress.

For faktum er at dine tanker er med på å skape livet ditt. Det du tenker, og i tillegg fargelegger med følelser, det skaper du. På godt og vondt. Bevisst eller ubevisst. Derfor er det lurt å være bevisst hva du tenker på gjennom dagen.

Er du oppmerksom på hvilke tanker du har?

Først ved å bli oppmerksom på tankene dine kan du begynne å endre dem – og dermed endre livet ditt. Start gjerne med denne øvelsen for å venne deg til å observere dine egne tanker. Det er en nyttig aktivitet fordi når du er oppmerksom på tankene dine kan du stoppe negative og repeterende tanker, og tenke nye positive tanker i stedet. Det endrer livet ditt.

På sikt vil du også merke at det blir lettere å finne de små mellomrommene mellom alle tankene – de som gir deg fred i sjelen.

 


Les også

Likte du denne artikkelen?
Del den med dine venner på sosiale medier og hjelp oss å spre budskapet. Takk!

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.