Categories
Mindfulness

Bli kjent med en ny blogger – og hennes stillhet

Vignett - Ord fra hjertet med Geir Harald HagbergStillhet. Smak på ordet.

Pust dypt og kjenn etter i deg selv; hvor stille er det egentlig der inne?
Hvor ofte oppsøker du stillheten? Hva kjenner du på når det blir helt stille rundt deg, og hva skjer da inni deg? Kanskje er du som meg og synes det kan være vanskelig å finne rom for stillhet i en hektisk hverdag mellom jobb, innkjøp, unger og klesvask Kanskje er du ikke en gang oppmerksom på hvor mye støy det er inni hodet og kroppen din? Det er mange som ikke tenker over det og som blir litt overrasket når de får en anledning til å kjenne etter.

Et retreat er en slik anledning til å trekke seg tilbake fra hverdagen i noen dager for å komme dypere i kontakt med seg selv – i fellesskap med andre. Det oppleves av mange som en gave til seg selv, eller som vår nye blogger Gunhild J Ecklund beskriver det: En forunderlig god investering. I sin første blogg på LeveBevisst.no refererer hun til en uttalelse av Per Fugelli, og stiller spørsmål ved om trenden med å reise på retreat er et uttrykk for middelklassens dekadente kjedsomhet. Du kan lese hennes refleksjoner i bloggen Stillhetsretreat: En forunderlig god investering.

Hvis du selv ønsker en anledning til å oppsøke stillheten kan du delta på et av mine åpne Pusterom i Oslo, på en Lederskap fra hjertet workshop eller på vår nye Lederskap fra hjertet sommer-retreat i Sverige.

Hils på vår nye blogger

Gunhild J. Ecklund er historiker og sporadisk skribent med egen skrivestue på bloggen Mitt Snitt – et fristed. Etter mange år som forsker, er hun nå på vei over i andre deler av arbeidslivet, men fortsetter å bruke forskerens nysgjerrighet til å undersøke verden. Gunhild er interessert i økologi og permakultur, og for tiden er hun uvanlig opptatt av stillhet, et tema som jeg også har skrevet om flere ganger tidligere. Det vil komme flere blogger fra Gunhild i tiden fremover, mange om stillhet skulle jeg tro.

I tillegg vil jeg si at Gunhild er en kvinne jeg kjenner spesielt godt og føler ekstra mye for. Det er derfor vi er gift, og derfor det for meg føles ekstra godt å kunne ønske henne velkommen til LeveBevisst.no. Jeg håper du vil ta vel imot henne.

I dyp takknemlighet for stillheten

Hjertelig hilsen

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.