Categories
Mennesker

Bli stressfri med latmannsyoga

Jeg har prøvd noe nytt, artig og deilig! Yoga for late mennesker, kombinert med massasje. Eller som det egentlig heter: Yogamassasje. Her deler jeg mine erfaringer og det jeg nå vet om yogamassasje.

Yogamassasje er helt perfekt for deg som aldri får meldt deg på en yogaklasse, men kjenner at du trenger å bli myket opp. Slik som min kropp som har passert 40 år og får alt for lite trening. Det er også perfekt for deg som liker velværen i å få deilig massasje og god behandling av et dedikert og dyktig menneske. Den dedikerte og dyktige personen jeg fikk treffe var friskvernskonsulent Åse Dagny Sletta. Hun har praksis på Briskeby i Oslo. Etter behandlingen tok jeg opp en samtale med henne om hva vi hadde gjennomgått. Lydopptaket finner du nederst i artikkelen.

Slik var min opplevelse

Under hele behandlingen ligger eller sitter jeg på en madrass på gulvet, mens Åse Dagny hjelper min kropp å finne tilbake til sin naturlige flyt og harmoni ved hjelp av massasje og yogainspirerte tøyninger som hun utfører på meg. Jeg gjør i grunnen ikke så mye, annet enn at jeg hele tiden blir oppfordret til å jobbe med pusten. Det gjør meg veldig til stede og oppmerksom på kroppen – og det føles godt. Til tider er jeg så avslappet at jeg ikke kjenner min egen kropp lenger. Jeg har en opplevelse av at noen gjør noe med kroppen, men lurer samtidig på om det er min kropp? Jeg kjenner at jeg ikke ER den kroppen, men den er en del av Meg. En veldig interessant opplevelse.

Etter 90 minutter i Åse Dagnys omsorgsfulle varetekt svevde jeg ut av lokalet som et nytt og avslappet menneske. Jeg tror det vil være vanskelig å komme ut fra en slik behandling uten å være fri for stress og bekymringer, og kanskje noen nye sanseerfaringer. Om du trenger hjelp til å få kroppen til å slappe av kan jeg anbefale en time med yogamassasje.

Hva er yogamassasje?

Etter min nye opplevelse spør jeg friskvernskonsulent Åse Dagny Sletta om hva jeg egentlig har opplevd.

Klikk her og hør min samtale med Åse Dagny Sletta

I tillegg kan jeg nevne at yogamassasje er en urgammel healing teknikk som opprinnelig oppsto i India. Kusum Modak i India har utviklet metoden, fra kunnskap om Ayurveda og iengar yoga. I en liten grønn brosjyre kan jeg lese at yogamassasje er en behandlingsform som virker dypt i bindevevet, og løser opp spenninger og blokkeringer i kroppens muskulatur. Det er en helhetlig behandling som virker både på det fysiske, psykiske og energetiske nivå av mennesket, kan Åse Dagny fortelle meg. Selve behandlingen er en blanding av massasje og yogainspirerte tøyninger som terapeuten utfører på klienten.
Klikk for flere lydklipp

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.