Categories
Mennesker Øvelser & Tips

Rens deg selv for negativ energi!

Noen ganger kan jeg kjenne at jeg blir fyllt av negativ energi. Jeg fylles av følelser som vi gjerne kategoriserer som negative følelser (f.eks. frustrasjon, iritasjon, sinne, oppgitthet osv.). I dag skjedde det igjen, og stressnivået i kroppen min økte med samme.

Det var slett ikke meningen å ta inn over meg all denne negative energien. Jeg ønsket ikke disse følelsene. Jeg hadde det jo så fint da jeg kom hjem fra jobb. Arbeidsdagen i dag har vært perfekt med to flotte coachingsamtaler med kunder jeg etter hvert kjenner godt. Vi var i god flyt med latter, smil og spennende samtaletemaer. Den gode følelsen fra en givende arbeidsdag hadde jeg lyst til å ta med meg når jeg skulle legge meg – og likevel skjedde det noe galt. Hva var det som skjedde?

Det skulle ikke så mye til. Først en samtale med en middagsgjest om et tema som omhandlet en felles bekjent. Vi fant dessverre mye felles å kritisere og fokuset ble dratt mot det negative i saken og alt det vi var uenige med vår bekjente i. Jeg burde visst bedre. Det var ingen god måte å snakke om saken og om en person som selv ikke var tilstede. Men jeg lot meg rive med, og det skapte fort en negativ spiral. Så dreier samtalen over på et nytt tema. Nok en dårlig sak. Rommet fylles av enda mer negativ energi. Jeg begynner å bli sliten.

Når gjesten har gått kjenner jeg meg nesten utmattet av negative følelser og stress rundt de forskjellige samtaletemaene. Hvor ble det av den herlige “I feel good”-følelsen jeg tok med meg hjem fra jobb? Det var jo den energien jeg ville ta med meg inn i natten! Og det ville jeg fortsatt. Derfor bestemte jeg meg for å gjøre følgende lille renseprosess på meg selv for å kvitte meg med de negative energiene og erstatte dem med de gode følelsen igjen. Prosessen er svært enkel, tar bare noen få minutter og kan brukes av alle som ønsker å tømme “søppelbøtten” og gi plass til glade tanker.

Slik gjør du

  1. Legg deg ned eller sett deg i en behagelig stilling.
  2. Pust dypt noen ganger og la roen senke seg i kroppen.
  3. Lukk gjerne øynene hvis det hjelper deg å visualisere.
  4. Tenk deg en sirkel rundt der du ligger eller sitter.
  5. Se deg selv sveve rett over sirkelen.
  6. La sirkelen “åpne seg” nedover mot jordas indre slik at det dannes en lang sjakt rett under der du svever. Det er helt trygt. Du vil alltid sveve rett over sirkelen og sjakten.
  7. Når sjakten er helt åpen lar du all den negative energien du har i deg, alle de negative følelsene og alle de tankene du ikke liker, slippe taket i kroppen din og forsvinne ned i sjakten. For noen hjelper det å tenke seg at du børster av deg alt det negative og lar det falle ned i sjakten.
  8. Fortsett med å slippe alt det negative ned i sjakten helt til du kjenner deg lettere og til slutt føler at du er kvitt det du ønsket å kvitte deg med.
  9. Gi sjakten beskjed om å lukke seg under deg og stenge alt det negative inne. Du er nå renset.
  10. Nå kan du gjerne flytte tankene dine til noe positivt og godt, noe som gjør deg glad eller får deg til å le. La dette få fylle deg til du kjenner deg lett og glad.
  11. Når du nå er fyllt med positiv energi og gode følelser kan du avslutte øvelsen og fortsette med det du ønsker å gjøre. Sannsynligvis med masse ny og kraftfull energi.

Øvelsen er egentlig veldig enkel – og svært så effektfull.  Jeg håper du kan bruke den selv. Etter min egen lille renselsesprosess her i kveld følte jeg meg så utrolig mye lettere (og inspirert) at jeg straks måtte skrive denne bloggen. Sånn kan det gå når man tømmer “bøtta” og “reloader” med positiv energi.

God opplevelse!
hjertelig hilsen
signatur GeirKlikk for flere øvelser & tips

Har du prøvd denne øvelsen?
Del dine erfaringer med nye lesere (bruk kommentarfeltet). Takk for at du deler!

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

7 replies on “Rens deg selv for negativ energi!”

Har du noe kjennskap til folk som kan hjelpe med å rense rom og leiligheter for negativ energi? Har et problem med negativ energi som har festet seg til leiligheten heller til oss som personer.

Takk for at du deler tanker og erfaringer. All svar er til hjelp.

Hei
Jeg kjenner ikke noen som driver med dette spesielt, men jeg kjenner en som pleier å rense sitt eget rom for negativ energi. Kanskje hun kan hjelpe deg? Jeg kan formidle kontakt og be henne svare deg her.

Takk!
Sliter ofte med negativ energi. Idag har det vært flere timer jeg ikke har fått gjort noe pg denne negative følelse.
Jeg tok meg en time out og tenkte at dette kunne ta sin tid. Men alt rant ut av meg. Og på kort tid føltes mye bedre *^____^*

Hei Emelie. Takk for at du deler.
Det skal ikke alltid så mye til for å snu en sinnstemning eller skifte energi. Jeg er glad for å høre at du følte deg bedre på så kort tid. Nå har du en metode du kan bruke når du måtte trenge det 🙂

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.