Categories
Mennesker Planeten vår

Hva kan en 11 åring lære meg om mat?

Foto av Veronica Samycia - gresskarsuppeMat er viktig!
Det er noe vi alle vet ut fra et rent overlevelsesperspektiv.

I tillegg mener jeg at mat er et viktig tema med tanke på hvordan vi dyrker maten, hva slags mat vi putter i oss, hvordan vi tilbereder maten, hvordan vi fordeler maten mellom oss i verden, vår takknemlighet for maten – og hvilke gleder vi skaper med mat og god drikke.

Det er mye å si om alt dette. Mye mer enn jeg rekker å nevne i denne bloggen. Derfor vil det bli flere blogger fremover om mat. Også av gjestebloggere som har mer inngående kunnskap om temaet enn meg. Jeg håper det vil gjøre noe med din bevissthet om mat generelt, og den maten du tilbereder til deg selv og de du er glad i spesielt. Følg med oss fremover.

Hva kan vi så lære om mat fra en 11 åring?
Det jeg hadde lyst til å dele med deg i dag er en video fra TEDx med 11 åringen Birke Baehr. Jeg fant ham via skriveriene til Per Christian Bakken. Videoen er bare 5 og et halvt minutt lang – og virkelig verdt å høre på (Birke snakker engelsk).

Tenk om alle 11 åringer hadde samme  bevissthet om mat som Birke… hva ville det gjort med foreldrenes matvaner mon tro? Du er hjertelig velkommen til å dele dine tanker i kommentarfeltet nedenfor. Takk.

Nok snakk fra meg. Hør heller på Birke Baehr.


Aktuelle linker

Likte du denne artikkelen?
Del den med dine venner på sosiale medier og hjelp oss å spre budskapet. Takk!

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

4 replies on “Hva kan en 11 åring lære meg om mat?”

Takk for kommentaren Eivind.
Det var nettopp det imponerende engasjementet og talentet til denne gutten som fikk meg til å ønske å dele videoen. Og så er innholdet viktig!

Supert Katrine!
Ditt engasjement er viktig. Derfor inviterer jeg deg til å skrive en eller flere gjesteblogger rundt temaet her på LeveBevisst.no. Jeg tror det vil berike alle våre lesere å høre flere stemmer, få ulike synsvinkler og forskjellig kompetanse representert her. Jeg gleder meg over alt det flotte som skjer – og du er en del av det 🙂

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.