Categories
Mennesker

Fire faser i utviklingen av din bevissthet

Fire faser i vår bevissthetsutviklingDet finnes ulike måter å tenke om bevissthet på, og flere måter å beskrive utviklingen av vår bevissthet. En måte er å beskrive fire nivåer, eller faser, slik jeg skal gjøre her. Dette er selvsagt bare en forenkling for å hjelpe oss til å bli oppmerksomme på hva vi er bevisst i dag. Teksten er oversatt fra engelsk med ukjent opphav. Jeg går likevel god for innholdet, slik jeg erfarer det.

Forfatteren av originalteksten mener at det finnes fire nivåer av bevissthet, og at de fleste mennesker aldri kommer seg ut av første nivå. De er dømt til å lide i dette selvpålagte helvete av en indre verden, mener forfatteren. Her er de fire fasene i utviklingen av din bevissthet:

1. Ubevisst ubevissthet

I denne fasen er du ikke en gang klar over at du er ubevisst. Du tiltrekker deg negative hendelser i livet ditt i raskt tempo, som om du har utviklet en negativ energiball som ruller i utforbakke. Ingenting av det som skjer er din feil, og du ser alltid etter noen å legge skylden på.

2. Bevisst ubevissthet

Her er du bevisst dine negative tanker og de konsekvensene de kan medføre i livet ditt. Du ser kanskje dine negative mønstre, og har blitt bevisst hva det er du tiltrekker deg. Du liker kanskje ikke det du tiltrekker deg, men du har begynt å ta ansvar for det.

3. Bevisst bevissthet

Du bestemmer deg med viten og vilje for å fokusere rene og positive tanker på det du ønsker, og på å fjerne all motstand mot at det kommer. Og sikkert nok, det kommer. Det kan være at du bruker din skaperkraft til noe så enkelt som å visualisere og ønske deg en ledig parkeringsplass der du trenger den. Du skaper den med bevisst intensjon, du tillater den å realisere seg for deg, og du anerkjenner skapelsen din når den oppstår.

4. Ubevisst bevissthet

Når du kommer til dette punktet trenger du ikke lenger jobbe så hardt for å skape det du ønsker i ditt liv. Du har tillit til hvordan du skaper med intensjon og følelser, og du bruker bevisst tid hver dag på å pleie din intensjon og skaperkraft. Nye skapelser kommer til deg raskt og lett. Du har laget deg en positiv energiball som fortsetter å rulle fremover til din fordel. Andre mennesker sier at ”du har flaks”.

 


 

Har du erfaringer eller andre kommentarer?
Du er velkommen til å benytte kommentarfeltet nedenfor. Takk.

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.