Categories
Omtale av bøker

Raushetens tid – en bok du skal unne deg og dine venner

Kathrine Aspaas har lenge hørt til elitelaget i norsk presse som finansjournalist og kommentator i Aftenposten. Så brøt hun og kom tilbake etter tre år med en gave til oss alle, boken Raushetens tid. Fra misunnelse til beundring.Kathrine Aspaas - Raushetens tid

Hun byr på en overflod av raushet og livsvisdom. Boken er like frodig, morsom og talentfull som Kathrine selv. Under boklanseringen nylig fikk vi til overmål glede oss over at hun er en habil jazzsangerinne og musiker.

“Vi står på terskelen til en tid som vil preges av de som våger åpenheten, og som tør å løfte frem andre. Omtanken er den nye effektiviteten.” Kathrine Aspaas

Høydepunktet i boken er kapitlet om pressen. Hvorfor skal pressen alltid være ute etter å avsløre dritt? Hvorfor fremheve all negativiteten som samlet gir et falskt bilde av virkeligheten, et nyhetsbilde som er helt ute av proporsjoner? Les kapittel 5 og nyt det.

Svakheten i boken er at det mangler et kapittel om hjertet og den nye hjerteforskningen. Det ville ha moderert kapitlet om hjernen og hjerneforskningen. Men det er ikke så farlig, det hadde bare gitt ytterligere argumenter for bokens hovedpoeng.

Raushetens tid er ikke en dyptpløyende bok og den bringer lite nytt for dem som har fulgt godt med, men den gir oversikt og innsikt. Dette er først og fremst en bok om åpenhet, om lettelsen og friheten som bor i åpenheten. Boken er glitrende og rampete skrevet, men først og fremst personlig, ærlig og klok.

Kjøp boken din her og støtt LeveBevisst.no

 Aktuelle linker

Likte du denne artikkelen?
Del den med dine venner på sosiale medier og hjelp oss å spre budskapet. Takk!

By Dag Andersen

Dag Andersen er cand. polit. og har de siste 15 årene virket som rådgiver, foreleser, foredragsholder, forsker og forfatter. Han har bl.a. utgitt bøkene Det 5. Trinn - veien til et nytt samfunn og Emosjonell kompetanse, og han var initiativtaker til 100-års målene. I dag er han leder av nettverket Transformasjon til Enhet.   www.femtetrinn.no

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.