Categories
Omtale av bøker Samfunn i endring

På vei mot et nytt kulturtrinn med Dag Andersen

Bokomslag: Det 5. TrinnFor 5-6 år siden fikk jeg en bok lagt i hånden med beskjed om å lese den. Den var viktig. Den handlet om vår utvikling mot et nytt samfunn. Han som lånte meg boken hadde til og med merket av i innholdsfortegnelsen hvilke kapitler og sider jeg måtte lese, og hva jeg kunne hoppe over. Jeg tror jeg leste det meste – for boken var spennende – og den viste seg å bli ganske viktig for min videre bevissthetsreise. Boken heter Det 5. Trinn og er skrevet av samfunnsviter og forfatter av flere bøker, Dag Andersen.

Boken vekket egentlig min interesse allerede da den kom i 2003. Da arrangerte vi et medlemsmøte i Siviløkonomforeningen med foredrag av Dag Andersen. Han snakket seg gjennom de fire første kulturtrinnene og la opp til det femte trinn. Boken kunne vi kjøpe bakerst i salen etter foredraget. Ung og forventningsfull som jeg var, ble jeg så skuffet over at han ikke fortalte mer om den fremtiden jeg ønsket å høre om, at jeg droppet å kjøpe boken. Da jeg fikk låne boken noen år senere ble jeg svært engasjert og følte på meg at denne mannen har jeg lyst til å jobbe med en dag.

Hør Dag dele sine tanker om det femte trinn

Vignett På livet laus - NRK P2Her kan du høre et radiointervju med Dag Andersen der han deler sine tanker og erfaringer rundt utviklingen mot et nytt kulturtrinn. Intervjuer er Astrid Brekken i dokumentarprogrammet På livet laus på NRK P2.

Programmet ble sendt på høsten 2003, rett etter utgivelsen av Det 5. Trinn.

Dag Andersen på NRK P2 (Tid: 28:42)

 

Klikk for flere videoklipp Klikk for flere lydklipp

Kjøp boken din her og støtt LeveBevisst.no

 

Ny skribent på LeveBevisst.no

Jeg har lært meg at det som er ment å skje gjerne kommer tilbake til meg som en mulighet helt til jeg griper den. I 2011 traff jeg Dag Andersen tilfeldig (hvis noe slikt som tilfeldigheter finnes?) på et foredrag om forskning på mindfulness. Jeg grep muligheten og snakket med ham i pausen, fortalte hvordan jeg jobber med kommunikasjon og lederskap fra hjertet, og inviterte ham med på seminar. Dag Andersen var interessert, og slik startet vårt samarbeid på veien mot et nytt kulturtrinn. Det er jeg takknemlig for.

Fra neste uke kommer Dag Andersen til å være fast bidragsyter på LeveBevisst.no. Han vil primært skrive om samfunn og transformasjon, men vil også bidra med sitt engasjement på flere måter. På Dags initiativ har vi nemlig sammen startet en transformasjonsbevegelse som vi kaller Transformasjon til Enhet. Hva denne transformasjonsbevegelsen går ut på, og hvordan du kan være med, kommer vi til å fortelle mer om her på LeveBevisst.no i tiden fremover.

Fakta om Dag Andersen

Profilbilde: Dag AndersenDag Andersen er født i Kristiansand i 1947. Han er utdannet cand. polit. og har de siste 15 årene virket som rådgiver, foredragsholder, foreleser, forsker og forfatter. Han har bl.a. utgitt bøkene Det 5. Trinn – Veien til et nytt samfunn og Emosjonell Kompetanse – Innsikter og ferdigheter. Du finner bøkene hans her.

Han har tidligere vært daglig leder av Institutt for byutvikling, INBY, kulturhuset Gamle Logen og Lithuania Norway Corporation. Han var rådgiver for president Landsbergis under Litauens løsrivelse fra Sovjetunionen. De senere årene har han ledet den nasjonale idédugnaden 100-årsmålene og startet kompetansesenteret Norsk Dialog. Hans nyeste initiativ er forprosjektet til bevegelsen Transformasjon til Enhet.

Kontaktinformasjon til Dag Andersen finner du på www.femtetrinn.no

 

Kjøp boken din her og støtt LeveBevisst.no

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.