Categories
Samfunn i endring

Spirituell søken: Fred eller kreativitet?

Torsdag 2. mai holdt amerikaneren Andrew Cohen seminar på Litteraturhuset i Oslo om spiritualitet i det 21. århundre. Han kaller sin filosofi Evolutionary Enlightenment.

Vignett - Ord fra hjertet med Geir Harald HagbergCohens budskap var blant annet at spirituell søken etter fred ikke er relevant i vår vestlige verden i dag fordi vi allerede har fred i vårt samfunn. Det som, i følge ham, er relevant er en spirituell søken etter kreativitet. Jeg sier heller som Ole Brum: Ja, takk begge deler.

For meg er fred mer enn at vi ikke er i krig eller væpnet konflikt med våre naboer (Norge er for øvrig faktisk i krig i Afghanistan). Fred handler for meg også om å omgås mine nærmeste, mine venner, kolleger og samfunnet ellers på en fredfull og respektfull måte uten krangling, mobbing, nedsettende kommentarer osv. Her opplever jeg at vi fortsatt har langt å gå for å oppnå full fred – også i Norge. Det er bare å ta en titt i kommentarfeltene i nettavisene eller se på mobbestatistikken her til lands. Jeg opplever at det fortsatt er relevant å søke større grad av indre fred og harmoni i oss selv, og at nettopp det er en av de vesentlige trekkene ved et kommende paradigmeskifte i vår bevissthet. En vei fra hodet til hjertet, der mitt kranglete ego får vike plassen for mitt fredfulle og fellesskapsorienterte Selv. Derfor mener jeg det er viktig med nettverk som Transformasjon til Enhet som jobber med dette på en praktisk måte i små transformasjonsteam.

Du kan fortsatt melde deg på til nettverkets åpne Vårsamling mandag 13. mai og få en smakebit på hvordan vi jobber der.

Jeg ser ingen motsetning mellom spirituell søken etter (indre) fred og kreativitet, eller skaperkraft. Men for meg handler ikke denne kreativiteten bare om å skape nye ting eller løsninger i form av innovasjon, men også om å skape meg selv og mitt liv slik jeg ønsker. En slik kreativ skapelse starter med både ytre og indre fred, slik også Cohen sier. Jeg deler også Cohens opplevelse av at svært mange ikke tar et aktivt og bevisst valg om å skape sitt eget liv, men heller flyter med og lar livet bli skapt av omstendigheter bestemt av andre. Jeg tenker at det å ta ansvar for vårt eget liv gjennom å utøve et aktivt lederskap er noe av det viktigste mennesker i det 21. århundre kan gjøre, og i så måte er jeg på linje med Andrew Cohens spirituelle fokus på kreativitet. Hvis jeg forstår ham rett vel og merke.

For meg representerer Lederskap fra hjertet en viktig visdom og metodikk for deg som vil skape ditt eget liv fra fredssenteret i hjertet av deg selv. I dag får du som leser et helt nytt spesialtilbud på Lederskap fra hjertet så du også kan utforske denne visdommen til beste for deg, og for verden. Klikk på lenken nedenfor og les om hvordan du kan ta del i en visdom og metodikk som transformerer ditt liv og lederskap.

Klikk her for å lese hvordan du kan spare kr. 1.250,- på din personlige vekstprosess

Med ønske om en riktig fin og fredfull mai måned til dere alle!

Hjertelig hilsen
signatur Geir

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.