Categories
Mennesker

Når det urbane må vike

Duften av mat på Primus

Det urbane liv har mange fristelser. Min faste dobbel cortado på en av byens mange kaféer er én av dem. Velluktende mat på gode restauranter en annen. Visuelle inntrykk på filmlerretet en tredje. Og slik kunne jeg fortsatt å ramse opp valgalternativer.

Å leve bevisst handler om å være oppmerksom på det som skjer både på innsiden og utsiden av deg selv, og det handler om å kunne ta valg.

I går tok min kollega Peter og jeg et valg. Vi lot det urbane vike for stillheten, freden og de sanselige opplevelsene som skogen har å by på. Og om sant skal sies: Kaffen smakte minst like godt som på kafé, maten luktet minst like kraftig og de visuelle inntrykkene var uslåelige. Og i tillegg førte min nysgjerrighet til at jeg fikk en liten overraskelse.

Se videobloggen fra “gutta på skauen”.

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.