Categories
Mindfulness

Å møtes på ordentlig

For noen uker siden holdt jeg en workshop sammen med Jon Schau fra Hippe Media. Workshopen ble holdt på Miruja i Morgedal der ca 25 mennesker var samlet for å møtes på ordentlig. Utover tittelen på workshopen – Å møtes på ordentlig – visste jeg ingen ting om hva som skulle skje i løpet av de to dagene vi skulle være sammen. Deltagerne visste heller ikke hva som skulle skje. Ikke Jon heller. Det ga noen spennende muligheter.

Når det ikke er planlagt hva som skal skje gis det rom for at noe helt nytt kan skapes. Noe vi skaper sammen. Noe som ingen helt har kontroll på. Og det blir det mange følelser av. Følelser vi kunne romme sammen fordi vi møttes på ordentlig, tok hverandre på alvor, lyttet til hverandre uten å avbryte, satte ord på det som skjedde i oss og med oss, og delte ekte nærvær med hverandre. Det ble fint. Det ble nært. Det ble ekte.

Jon og jeg ønsker å skape mye av det samme med det vi gjør: Ekte møter mellom mennesker som er til stede i seg selv og oppmerksomme på det som er her og nå. Jon bruker andre ord enn meg. Han snakker om det på en annen måte som jeg synes er inspirerende.

Jon Schau spør for eksempel:
Hvorfor må vi mene så mye? Kan vi ikke bare lytte til hverandres opplevelser uten å skulle ha så mange meninger om dem?

Jeg spør ofte:
Hvordan kan vi møtes fra vår tilstand av væren og kjærlighet? Hva skjer når jeg klarer å legge mitt ego til side og gi plass til den jeg egentlig ER, og den du egentlig ER?

På workshopen i Morgedal fikk vi erfare dette. Når vi la egoene til side, var nær oss selv og hverandre, sluttet å mene så mye og begynte å lytte til hverandres opplevelser – da tok vi også hverandre på alvor. Da møttes vi på ordentlig.

Det er alltid godt å møtes på ordentlig!
Takk til alle som deltok.

—————————————

Har du lyst til å oppleve et slikt møte på ordentlig med Jon og meg?
Vi kan holde 1-2 slike dager på din arbeidsplass, med din avdeling eller med ledergrupper. Utbyttet er at dere kommer så utrolig mye nærmere hverandre, dere lærer en ny måte å omgås hverandre på og dere skaper et helt nytt ståsted sammen for å gjøre det dere skal gjøre i hverdagen. For det handler ikke bare om hva dere gjør, men hvor i dere selv dere kommer fra når dere gjør det. Da skapes noe nytt i gruppen. Og dette nye er det dere bygger fremtiden på – sammen.

For en uforpliktende samtale om et slikt opplegg i din bedrift, ta kontakt her.

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

5 replies on “Å møtes på ordentlig”

Så fantastisk, min kjære venn. 🙂 Gleder meg til å følge med på dere to fremover og hvordan dette utarter seg over tid. 🙂

Det er det samme som jeg skrev om her: En dag i dusjen. http://valg-i-focus.blogspot.com/2010/06/en-dag-i-dusjen.html

Det er et bilde jeg fikk opp sammen med forklaring på hvorfor det måtte være slik og mye mye mer, som jeg i dag ikke har alle ordene til enda. Får all informasjon i enorme mengder på en gang som skal omgjøres til et forståelig enkelt språk. Det er vanskelig. 🙂

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.