Categories
Mennesker

Hvorfor er jeg her?

Why am I here?

Siden menneskets opprinnelse tror jeg vi har forsøkt å finne svar på det evige spørsmålet: Hvorfor er vi her? Jeg vet ikke om det finnes noe fasitsvar på et så stort spørsmål, men jeg vet at mange har forsøkt å formulere noe om det.

Over to millioner ulike innfallsvinkler

Da jeg skulle skrive denne teksten gjorde jeg et Google-søk på termen “why am I here?“.  Det ga omtrent 2 230 000 000 resultater i løpet av 0,21 sekunder. Altså litt mer enn jeg hadde mulighet til å gå gjennom. Men jeg leste artikkelen som kom øverst av de over to millioner treffene. Den var interessant nok, men den endte med å snu spørsmålet fra Hvorfor er jeg her? til Finnes Gud? Jeg følte at de ville overbevise meg om noe som jeg allerede har min egen overbevisning om. Så falt øynene mine på en artikkel i The Huffington Post. Den har et veldig viktig og flott budskap som jeg fullt og helt deler. Du er der du er for å lære eller gi noe. Kanskje er det i det hele tatt derfor vi lever?

Andre har formulert litt lengre svar, og noen har skrevet bøker der de forsøker å gi et slags svar.

mine egne kurs jobber vi med å la mennesker finne svaret på hva deres gave til verden er ved hjelp av en enkel, men dyptgripende øvelse. Å komme frem til ett eller to kraftfulle ord som resonnerer med din sjels dypeste ønske har gitt en rekke mennesker en retning og styrke til å utfolde seg selv. Min erfaring er at det å finne sin gave/livsoppgave/misjon er en sterk vekstfaktor for mennesker som ønsker å leve bevisst og være den de er ment å være her på jorden.

Får vi svaret når vi dør?

Den tidligere prisbelønte norske stand-up komikeren Jon Schau har formulert et slags kort svar som jeg liker. Det er ikke dermed sagt at det behøver å være DET riktige svaret for alle, men det gir resonans i meg. Etter at Jon Schau ble erklært død – og vekket til live igjen – to ganger i løpet av én uke på Ullevål sykehus i 2004, er hans refleksjoner rundt livet og vår eksistens blitt veldig interessante. Å dø gjorde helt tydelig noe med ham. Og det gjorde noe med budskapet hans.

Kanskje vet han mer enn deg og meg om hvorfor vi er her? Eller kanskje har han bare fått bedre greie på sin egen versjon av den “sannheten”, mens du og jeg må finne vår?

Her er noen ord fra Jon Schau som jeg fikk lyst til å dele med deg fordi de også summerer opp noe av det som kjennes rett for meg, og som jeg formidler gjennom mitt arbeid. Jons tekst er på engelsk fordi han skriver til et større publikum.

Why am I here? (av Jon Schau)

I am not in this life to be right.

I am here to be me.

I am not in this life to make other people wrong.

I am here to acknowledge their presence.

I am not here to compete.

I am here to cooperate.

I am not here to win.

I am here to join together.

I am not here to control.

I am here to allow others to flourish.

 

Jon Schau har også skrevet flere bøker der han gjengir sine samtaler med Gud. Her har jeg tidligere omtalt Jons Bok 2. Jeg har også tidligere omtalt filmen Himmelske samtaler, etter boksuksessen av Neal Donald Walsch.

 

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.