Categories
Omtale av filmer

Bare for moro: Hvordan snakker du med dine barn om Star Wars?

Denne bloggen er mest for Star Wars fans!
Den inneholder videoen “Talking to your kids about Star Wars“.
Den er kanskje også mest for pappaer. Men jeg skal ikke diskriminere, så om du er mamma kan du likevel se den (hvis du liker Star Wars vel og merke). Videoen er selvsagt laget med en stor og god porsjon humor, men… som ihuga Star Wars fan kan du ikke unngå å tenke på dette hvis du har barn, kan du vel?  – he, he, beklager jeg kan ikke la være å le av dette 🙂

Jeg er selv stor fan av Star Wars – og da mener jeg selvsagt den første, opprinnelige trilogien. Jeg vokste opp med filmene slik de ble lansert én etter én med flere års mellomrom fra 1977 og utover. Først som student i USA i 1994 så jeg hele trilogien på én kveld. De sendte alle tre filmene på TV uten pause i mellom. Det var en sann opplevelse! Og det var før den andre trilogien kom med den irriterende Jar Jar Binks og andre tåpeligheter.

Den første trilogien er suveren. Filmene er spekket med god psykologi, myter, bevissthet om kraften, intuisjon og selvsagt den evige kampen mellom de gode og de onde kreftene i oss. Det er kampen mellom kjærlighet og frykt, mellom vår væren og vårt ego. La ikke “the dark side” få overtaket på deg. Følg heller rådet fra Obi-Wan Kenobi til den unge og lovende Jedi ridderen Luke Skywalker i kampen mot Darth Vader og det mørke Imperiet: “Use the Force, Luke”.

Men hva med dine barn?
Når er barna våre klare for dette viktige budskapet?
Hvordan skal du formidle budskapet i Star Wars til din lille håpefulle? Skal du lyve om de tre siste filmene og late som de ikke eksisterer, eller… Forteller du at Darth Vader er Lukes far før de selv oppdager det? Jeg må innrømme at jeg allerede er godt i gang med formidlingen av Star Wars til mine barn. Min eldste sønn på snart fem har allerede fått vite sannheten om Darth Vader. På dette området har jeg nok syndet og jeg søker tilgivelse. Men han vet også hvilken kraft som er sterkest i huset vårt; det er hjertets kraft.

Nå kan du se filmen – og ta ikke noe her alvorlig. Dette er bare gøy!
Enjoy!

Og denne utrolig søte og morsomme VW reklamen med Darth Wader må jeg bare dele.

 

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.