Categories
Mennesker

Kjærlighet når de fortjener det minst?

I kveld kom jeg over noe en av mine Facebook-venner hadde delt på sin vegg. Det var det bildet du ser til høyre her fulgt av følgende billedtekst:

Barn trenger kjærlighet, spesielt når de ikke fortjener det.

Da jeg leste det var det allerede lagt igjen følgende kommentar fra en mann og far:

Dette har jeg brukt.. overfor mine barn… Sitat: Jeg elsker dere mest når dere minst fortjener det… Det er da dere trenger det mest :)))

Dette fikk meg til å tenke, eller rettere sagt, det fikk mitt hjerte til å reagere. Fingrene mine hamret ned en kommentar som jeg har lyst til å dele her også.

Jeg var ikke klar over at det fantes noe tidspunkt da noe menneske ikke fortjener å bli elsket?!

Slik jeg opplever det, er det kjærlighet som transformerer. Det er kjærlighet som fører til vekst, eller utfoldelse av potensial om du vil. Uansett hvor galt det vi har gjort er, så er det bare kjærlighet som kan få oss på rett vei igjen.

Derfor velger jeg så ofte som jeg klarer å finne tilbake til dypet av meg selv, til min egen tilstand av væren og kjærlighet, og møter mine barn med den. Det er bare da alt blir godt, slik jeg erfarer det.

Ja, guttene mine kan være utrolig krevende!
Ja rett ut ufyselige noen ganger.
Men at de ikke skulle fortjene min kjærlighet for det, nei det rimer ikke for meg.

Det er nettopp når guttene mine er som værst at jeg har mest å lære – om kjærlighet. Den undervisningen gjør dem helt klart fortjent til min kjærlighet. Alltid.

Jeg skal aldri si til mine barn at de får min kjærlighet “når de minst fortjener det”. Jeg forteller dem at jeg er glad i dem, også når jeg må fortelle dem at jeg ikke liker det de har gjort. Min kjærlighet til dem har ingen ting med fortjeneste å gjøre. Den bare er.

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

5 replies on “Kjærlighet når de fortjener det minst?”

Ikke så ofte jeg kommentere hos deg, men dette har du helt rett i. Hvor i alle verden kommer det utrykket fra… Når vi fortjener det minst..?? Også barn da!! De fortjener det alltid:) Uansett hva..

Barn fortjener selvfølgelig kjærlighet hele tiden, så jeg forstår heller ikke helt den påstanden. Etter å ha tenkt litt lurer jeg på om det kan ha noe med å vise kjærligheten litt tydligere i enkelte situasjoner, hvor barn kanskje har gjort noe dumt, og derfor trenger å få bekreftet at noen er glad i dem likevel?

Jeg tror vi har mange såkalt “vise” ord, øfte fra den tida de trodde jorda var flat, vi er jo vanemennesker så mange ordtak o.l blir bare hengende uten at det settes særlig spørsmålstegn ved dem. “Taushet er gull” er for meg det verste av dem, men jeg har også prøvd å snu på noen, f.eks: “Den tid, den sorg”, Hvorfor MÅ det alltid ende med sorg? Hvorfor kan det ikke bli: “Den tid, den glede. Så når barn skal gjøre seg fortjent så er det også en sånn seig lim fra FØR noen stilte spørsmålstegn ved det, TAKK Barbro for at du minnet meg på å være kritisk til også denne dumme “visdommen”. 😉

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.