Bli med på noe stort, viktig og givende! Skap din egen økologiske hage og dyrk dine egne grønnsaker – helt fri for gifter og veldig kortreist. Oppdag MAJOBO.
Maten vi spiser påvirker helsa vår på mange måter. Men kanskje er det ikke bare hva du spiser som er viktig, men hvordan maten du spiser er produsert? Ferske, økologiske grønnsaker som du selv dyrker med kjærlighet må da være godt for helsa, tenker jeg. Det gjør også Maiken McCormick fra prosjektet MAJOBO – Mat og jord der du bor.
– Målet er å skape et nettverk av 1000 økologiske Majobo-hager i dyrkingssesongen 2012, forteller Maiken, og slik bidra til et nasjonalt løft hvor vi sammen viser vilje og mulighet til å få til mer økologisk dyrking i eget nærmiljø. Det er godt for miljøet – og det er godt for helsa vår.
Andelslandbruk og permakultur
Hjemme hos meg har interessen for å dyrke sin egen økologiske mat vært der en stund allerede. Tidligere var vi andelsbønder på Øverland økologiske andelslandbruk, men i år sa vi fra oss plassene våre. Etter at vi mistet begge mine svigerforeldre som bodde i nærheten av Øverland hadde vi ikke så mange andre grunner til å kjøre fra Oslo til Bærum enn for å hente grønnsaker. Da ble det ikke så veldig kortreist, og vi kunne ikke lenger forsvare kjøreturen og medlemsskapet på Øverland. Det håper jeg den nye andelshaveren kan.
Så nå satser vi heller på å dyrke så mye vi får til hjemme og på hytta. Vi har registrert oss på MAJOBO med hyttetomta som prosjekt. Der skal vi i så stor utstrekning som mulig jobbe etter permakultur prinsipper som blant annet går ut på å jobbe med naturen, ta ting rolig og tenke at alt skal ha minst én funskjon. Kjæresten min går nå på et permakultur grunnkurs over 4 samlinger for å lære mer om denne måten å tenke på. Jeg kjenner det er spennende å ta del i en slik bevisst og bærekraftig måte å forholde seg til naturen vår på. Det gir en ny nærhet og takknemlighet for alt det som er rundt oss.
Lær mer om MAJOBO og økologisk dyrking
Maiken McCormick kommer på inBalance HelseCruise for å dele sin entusiasme for sunn økologisk mat, og fortelle oss hvordan vi selv kan dyrke egen mat i potter og kasser, i hager og på terrasser. Bli med på HelseCruise 7. juni og snakk med Maiken om MAJOBO-prosjektet og økologisk dyrking. Det er kanskje lettere enn du tror?
MAJOBO prosjektet er landsdekkende og fortsetter i 2013.
Aktuelle lenker
- Les om MAJOBO og registrer ditt eget hageprosjekt her
- Følg MAJOBOs venner på Facebook og del erfaringer med andre
- Les mer om Maiken McCormick her
2 replies on “1000 økologiske hager”
Jeg er såå gla i den her bloggen din Geir.. Du skriver så bra:) Like it, og derfor måtte jeg ta deg med i min blogg nå sist… 🙂
Hei Lillian. Så hyggelig at du liker bloggen min. Takk for kommentar.
Jeg tok en titt på din blogg også og oppfordrer flere til å gjøre det samme. Klikk linken Levepositivt.