Categories
Planeten vår

1000 økologiske hager

MAJOBO - Mat og jord, der du borBli med på noe stort, viktig og givende! Skap din egen økologiske hage og dyrk dine egne grønnsaker – helt fri for gifter og veldig kortreist. Oppdag MAJOBO.

Maten vi spiser påvirker helsa vår på mange måter. Men kanskje er det ikke bare hva du spiser som er viktig, men hvordan maten du spiser er produsert? Ferske, økologiske grønnsaker som du selv dyrker med kjærlighet må da være godt for helsa, tenker jeg. Det gjør også Maiken McCormick fra prosjektet MAJOBO – Mat og jord der du bor.

– Målet er å skape et nettverk av 1000 økologiske Majobo-hager i dyrkingssesongen 2012, forteller Maiken, og slik bidra til et nasjonalt løft hvor vi sammen viser vilje og mulighet til å få til mer økologisk dyrking i eget nærmiljø. Det er godt for miljøet – og det er godt for helsa vår.

Andelslandbruk og permakultur

Hjemme hos meg har interessen for å dyrke sin egen økologiske mat vært der en stund allerede. Tidligere var vi andelsbønder på Øverland økologiske andelslandbruk, men i år sa vi fra oss plassene våre. Etter at vi mistet begge mine svigerforeldre som bodde i nærheten av Øverland hadde vi ikke så mange andre grunner til å kjøre fra Oslo til Bærum enn for å hente grønnsaker. Da ble det ikke så veldig kortreist, og vi kunne ikke lenger forsvare kjøreturen og medlemsskapet på Øverland. Det håper jeg den nye andelshaveren kan.

Så nå satser vi heller på å dyrke så mye vi får til hjemme og på hytta. Vi har registrert oss på MAJOBO med hyttetomta som prosjekt. Der skal vi i så stor utstrekning som mulig jobbe etter permakultur prinsipper som blant annet går ut på å jobbe med naturen, ta ting rolig og tenke at alt skal ha minst én funskjon. Kjæresten min går nå på et permakultur grunnkurs over 4 samlinger for å lære mer om denne måten å tenke på. Jeg kjenner det er spennende å ta del i en slik bevisst og bærekraftig måte å forholde seg til naturen vår på. Det gir en ny nærhet og takknemlighet for alt det som er rundt oss.

Lær mer om MAJOBO og økologisk dyrking

Maiken McCormick kommer på inBalance HelseCruise for å dele sin entusiasme for sunn økologisk mat, og fortelle oss hvordan vi selv kan dyrke egen mat i potter og kasser, i hager og på terrasser. Bli med på HelseCruise 7. juni og snakk med Maiken om MAJOBO-prosjektet og økologisk dyrking. Det er kanskje lettere enn du tror?

MAJOBO prosjektet er landsdekkende og fortsetter i 2013.


Aktuelle lenker

 

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

2 replies on “1000 økologiske hager”

Hei Lillian. Så hyggelig at du liker bloggen min. Takk for kommentar.

Jeg tok en titt på din blogg også og oppfordrer flere til å gjøre det samme. Klikk linken Levepositivt.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.