Categories
Mennesker

Hellig geometri og the Flower of Life

I dag har jeg latt meg fascinere av gammel visdom og mytiske symboler. The flower of life – Livets blomst – er det moderne navnet på en urgammel geometrisk figur som består av en rekke like store og overlappende sirkler. Se figuren til høyre.

Denne geometriske figuren kalles av mange for hellig geometri, og skal etter sigende inneholde selve blåpapiret på de fundamentale formene som utgjør tid og rom.

The Flower of Life blir også omtalt i filmen Thrive som jeg har omtalt her.

At de samme formene til stadighet dukker opp i kornsirkler rundt om i verden gjør det jo ikke noe mindre spennende, synes jeg.

Har du lyst til å lære mye mer om The Flower of Life på bare 11 minutter?

Da anbefaler jeg videoen nedenfor. Den er både informativ og morsomt laget. Den klarte i aller høyeste grad å skape fasinasjon og nysgjerrighet hos meg i alle fall.

Hva dukker opp i deg når du ser filmen?
Beytt kommentarfeltet til å dele med andre lesere. Takk.

Snurr film!

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

7 replies on “Hellig geometri og the Flower of Life”

Anbefaler framvisningen til Nassim Haramein fra i fjor, “Black Whole”. Der tar han opp det meste esensielle fra start til slutt. Selv om hans egen historie ikke er riktig, så er alt han framstiller møyet bra.

http://theresonanceproject.org/

Det heter Mandala. Har ingen linker, men det går fint å google det.

Det finnes også bøker, for de som liker bedre å lese fra papir 🙂

Utrolig spennende filmsnutt! Måtte se flere også mens jeg var i gang. Merethe

Filmen ser ut til å være slettet. Vet du om andre steder jeg kan finne den?

Beklager dette Sebastian – og alle andre. Filmen er slettet fra YouTube av den som har publisert den der i utgangspunktet (ikke LeveBevisst.no).

Jeg har ikke funnet den originale filmen noe annet sted på YouTube, men du kan finne mange andre filmer om hellig geometri ved å søke “sacred geometry” på YouTube. Beklager ulempen dette påfører deg.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.