Categories
Mennesker Øvelser & Tips

Bli mer kraftfull på bare 2 minutter!

For ikke lenge siden ble jeg tipset om et TED-foredrag med sosialpsykologen Amy Cuddy med tittelen: «Your body language shapes who you are». Det er vel verdt å bruke 21 minutter på, og jeg vil gjerne dele det med deg her.

Cuddy snakker om hvordan vår kroppsholdning har en direkte effekt på sinnet og på hormoner som har med dominans og stressnivå å gjøre.

Hun har selv vært med på å gjennomføre forsøk som viser at 2 minutter med en kraftfull kroppsholdning («High-Power Pose») gir tydelige, målbare utslag. Det samme er tilfelle med kraftløse kroppsholdninger («Low-Power Poses»).

I videoen nedenfor ser du bilder med eksempler på ulike holdninger, og du får også høre Cuddys personlige historie, som gjør inntrykk.

Kun 2 minutter med en kraftfull kroppsholdning – og du vil få en mer kraftfull tilstedeværelse som gjør deg bedre i stand til å vise hvem du er og hva du står for.

Enten det er snakk om en presentasjon, et jobbintervju, et foredrag, å komme med innspill på et møte, eller noe annet der du skal stå fram.

Dette er Cuddys oppfordring

«Fake it ‘til you BECOME it.»
Lat som, og gjør det igjen og igjen (selv om du er vettskremt) inntil du BLIR det.

«Tiny tweaks can lead to big changes.»
Små forskjeller kan føre til store endringer.

 

Anne Helene GrøntoftMitt ønske for deg er at du med kraft og trygghet kan stå fram som den strålende personen du er, og vise alt det gode du har å by på.

Klikk for flere øvelser & tipsBeste hilsen
Anne Helene Grøntoft

 

Har du prøvd denne øvelsen?
Del dine erfaringer med nye lesere (bruk kommentarfeltet). Takk for at du deler!

By Anne Helene Grøntoft

Anne Helene Grøntoft er sertifisert coach med spisskompetanse innen personlig utvikling og kommunikasjon. Hun brenner for at folk skal verdsette seg selv, finne hva som gir dem mening og glede, og leve i tråd med dette privat og på jobb. Videre brenner hun for vinn-vinn kommunikasjon mellom mennesker. Anne Helene blogger på Ringer i vann og Lille Lenes scene.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.