Categories
Omtale av bøker

Ulrik Heger: Verden er magisk! (2007)

Denne boken bare måtte jeg kjøpe da jeg hørte om den! Endelig en bok på norsk av en helt vanlig forfatter om utrolig spennende temaer som kvantefysikk, parapsykologi og vitenskap, global bevissthet og mye, mye mer.

Ulrik Heger er en norsk forfatter med en helt vanlig jobb i Aker Solutions og utdannelse innenfor økonomi og ledelse. Denne bakgrunnen skulle kanskje ikke tilsi at Heger skulle skrive en så spennende og godt fortalt bok om hvordan universet har oppstått, prøve å besvare spørsmålet om det finnes en Gud og angi hvor vår plass er i hele denne magiske verden. Men det har han altså gjort! Og boken er verdt å lese for den som er nysgjerrig på hvordan ting kanskje henger sammen i det vi ofte kaller vår virkelighet. For hva er egentlig virkelighet?

Heger går grundig til verks og starter like gjerne med å forklare hva et atom er og hvordan idéen om atomet går helt tilbake til den greske filosofen Demokrit som kom opp med navnet atom. Noe av dette er helt sikkert kjent stoff for mange, men likevel, Ulrik Heger skriver fengende og driver meg fremover side for side. Det er gøy å lese om kvantefysikkens “double slit experiment” selv om jeg har hørt det før. Og har du ikke kjennskap til det vil det rett og slett “blow your minds out” for å bruke et “nynorsk” utrykk. Dette eksperimentet er forøvrig også veldig godt forklart med animasjonsfiguren Dr. Quantum i filmen What the Bleep do we Know? som jeg anbefaler for den som liker film bedre enn bøker. Men denne boken tror jeg lett du kan komme til å like…

Kort oppsummert:
Ulrik Heger har skrevet en lettfattelig og spennende bok om vår magiske verden som jeg anbefaler for nybegynnere og litt viderekommende i dette fagfeltet. Heger tar for seg mye, men absolutt ikke alt. Det skulle bare mangle. Boken har en fyldig litteraturliste bakerst og et godt stikkordregister som gjør at boken egner seg som et lite oppslagsverk. Men den mangler innholdsfortegnelse, noe jeg synes Heger bør ta med i sitt neste opplag.

“En morsom reise i naturvitenskapens skyggefulle krinker og kroker – et slags akademisk X-file fra CIA” – Ole André Sivertsens, TV-programleder, naturvitenskapelig forfatter og redaktør.

Har du lest boken selv?
Del gjerne dine meninger om boken.
Benytt kommentarfeltet nedenfor. Takk 🙂

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.