Categories
Mennesker

La kroppen skjelve etter traumer

Jeg har tidligere beskrevet en opplevelse av ”Når jeg får helt skjelven…” i kroppen og hva dette kommer av. Etter den erfaringen jeg fortalte om da har jeg opplevd skjelving mange ganger igjen. Og enda mer enn tidligere lar jeg denne skjelvingen bare komme. I dag vil jeg dele en artikkel fra Danmark som en venninne sendte meg etter mitt forrige blogginnlegg om dette temaet. Det er helt klart at det skjer noe viktig med energiene i kroppen når den setter i gang sin egen ”skjelveterapi”.

Som flere nevner i sine kommentarer til ”Når jeg får helt skjelven…” kommer slike skjelvinger ofte etter meditasjon, åpenbaringer eller yoga. Dette har jeg også erfart selv. Nylig opplevde jeg å se en video på YouTube som ga resonans i meg og vekket en dyp lengsel jeg har. Det ble så sterkt at jeg måtte sette meg rolig ned, lukke øynene og meditere etterpå. Etter ca. fem minutter begynte kroppen å skjelve. Først bare forsiktig i høyre arm. Så begge armene, og til slutt så kraftig i hele kroppen at jeg var i ferd med å gli av stolen jeg satt på. Det var sterkt – og godt.

Jeg hadde selv aldri tenkt på dette med skjelving i kroppen før den historien jeg delte i ”Når jeg får helt skjelven…”. I ettertid har jeg lagt merke til at noen av de søkeordene som oftest har ført lesere til Levebevisst.no er ord som ”skjelving”, ”kroppen rister” o.l. Dette forteller meg jo at det er en del mennesker der ute som faktisk undres over dette fenomenet. Jeg håper det jeg har skrevet om det – og ikke minst artikkelen du finner nedenfor om skjelving som traumebehandling – kan gi flere mennesker svar på hva de opplever.

Her er ingressen fra artikkelen ”Ryst det af dig” i det danske magasinet Psykologi 07/2009:

Vi er alle traumatiserede i en eller anden grad. Enten af alvorlige oplevelser, ulykker eller krig, eller af skænderier, stress og skilsmisse. Det er den internationalt kendte traume-ekspert David Bercelis pointe, og i sine workshops demonstrerer han sine banebrydende enkle øvelser. Traumerne skal – bogstavelig talt – rystes ud af kroppen, ellers lagrer de sig i kroppen og påvirker livet negativt.


Aktuelle lenker

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.