Categories
Samfunn i endring

Kan vi endre verden på fire år?

Four years. GoHer kommer en video du må se! Og spre!
Kan vi endre verden på fire år? Ja, hvis også du blir med.

Det er publisert så mye forskning i fagfellevurderte tidsskrifter – det strengeste kriteriet for vitenskapelig publisering – om hvilke følger dagens levesett vil ha på vår fremtid og vår eksistens, at det er vanskelig å overse. Hver enkelt av oss har hørt om de ulike krisene vi står overfor – energikrise, finanskrise, miljøkrise, massiv utrydning av dyrearter og biologisk mangfold, utrensking av fiskeriressursene, mangel på rent vann, urettferdighet, sult, terror, krig, folkevandringer osv. Men har du tenkt på at alle krisene henger tett sammen og forårsaker hverandre? Har du tenkt på hva som skal til for å snu utviklingen?

Forskerne mener vi har et mulighetsvindu på fire år (fra 2010) til å skape et vippepunkt som snur utviklingen fra den krisen vi ikke ønsker oss, til en fremtid vi kan leve med. Klarer vi det ikke står vi overfor en økologisk og sosial kollaps på denne planeten. Hvis du fortsatt betviler dette – eller lukker øynene for det – ber jeg deg være så snill å oppdatere deg på fakta.

Hva skal til for å endre retning?
Konvensjonell tenkning ser ut til å mene at vi ikke kan forvente at noe vil skje før smertene og skadene av en slik kollaps blir så store at vi blir skremt til å gjøre noe. Problemet er bare at da er det trolig allerede for sent. Derfor kan vi ikke vente! Vi må våkne opp nå! Vi må gjøre noe nå!

For å unngå en slik kollaps trenger vi at flest mulig mennesker våkner opp til en ny bevissthet og er villig til å forplikte seg til å gjøre sitt for å endre retning. Det gjelder også organisasjoner selvfølgelig. Det er ikke lenger nok å tro at våre politikere skal løse dette for oss. Vi må alle gjøre vårt for å endre vår kollektive bevissthet. Det er det kampanjen Four Years. Go. gjør noe med. Fire år er ikke lenge. Men fire år er nok til å endre retning hvis vi alle går inn for det – sammen.

Mitt bidrag er bl.a. å være redaktør og skribent på Levebevisst.no, mitt arbeid som lederutvikler med Lederskap fra hjertet og mitt virke som livsutfolder der jeg støtter mennesker i å leve mer bevisst, utfolde sitt potensial, vokse åndelig og bli i stand til å transformere sine og andres blokkeringer. I tillegg vil jeg spre kampanjen Four Years. Go – og jeg oppfordrer deg til å gjøre det samme!

Se videoen nå.
Del den med alle du kjenner via Facebook, Twitter og annet. Benytt delemuligheten nedenfor.
Vær med å gjør en forskjell.

Det gjelder vår fremtid. Vi har fire år på oss til å snu utviklingen. GO!

Aktuelle linker

Likte du denne artikkelen?
Del den med dine venner på sosiale medier og hjelp oss å spre budskapet. Takk!

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.