Categories
Mennesker

Husk å puste julen inn!

I kveld har jeg skaffet barnevakt så min kone og jeg kan bruke et par timer til julegavehandel.

Det blir på Sandvika Storsenter, og selv om familiens ambisjoner for julegaver i år er skalert veldig ned, kan det fort bli ganske hektisk minnes jeg fra tidligere år. Da gjelder det å huske å puste!

Du kjenner kanskje igjen følelsen av å haste avgårde med en liste over alle som skal ha julegaver i den ene hånden, to-tre fulle bæreposer i den andre hånden, og et lett forvirret blikk som lurer på hvilken butikk din bedre halvdel forsvant inn i. Og nå som det bare er 20 minutter igjen til butikkene stenger…

I slike stunder tenker jeg at det kan være nyttig å huske på en enkel, kort og effektiv pusteøvelse som bringer deg tilbake til her og nå. En liten pause i jaget for å gjenopprette balansen. En rask kontakt med den delen i deg som vet at alt ordner seg til slutt. Bare du er oppmerksom på pusten. Du finner øvelsen her.

Lykke til med stressfri julehandel!

 

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.