Categories
Mindfulness

Derfor fyller jeg kalenderen med stillhet

Mitt liv står aldri stille.
Det skal det heller ikke gjøre, for da slutter det å være liv. Liv er bevegelse, kontinuerlig endring, vekst og læring.

Likevel.
Stillheten setter meg i kontakt med livet. Igjen og igjen.

I dag har vært en slik dag. En stille dag. En ettertenksom dag. En dag for meditasjon, refleksjon og min indre stemme. Den som bare vet. Den som ikke nøler, vurderer eller er redd. Den som gir meg inspirasjon.

Jeg savnet den stemmen. Jeg har trengt den i det siste. Men alt har gått så fort; så mange møter, så mange gjøremål. Det var ikke rom for stemmen. Jeg ga den ikke rom. Støyen fra hverdagen fylte rommet, og mitt liv. Stemmen trenger stillhet.

Jeg så til slutt ingen annen utvei enn å sette av tid til stemmen. Kalenderen min var tettpakket. Plutselig ringer en samarbeidspartner og vil flytte en avtale. Da åpnet det seg en hel dag i kalenderen min. Jeg valgte fort å fylle den igjen. Jeg skrev: Geir’s dag: Rom for stillhet.

Når kroppen er stille jobber sjelen
Når jeg setter av dagen til stillhet betyr det at jeg ikke planlegger noen aktiviteter på forhånd. Jeg starter gjerne dagen med meditasjon ved bare å sitte i stillhet med oppmerksomhet på pusten min. Etter det får det komme det som kommer. Det er bare å slappe av og la en visdom som er større enn meg få virke.

En slik dag blir aldri kjedelig. Aldri uinteressant. Derfor er notatboken alltid ved min side så jeg kan skrive ut det som skjer inni meg. Jeg har nemlig oppdaget at stemmen min blir tydeligere med papir og blyant enn med tastatur. Det er ingen universell sannhet i det, men det er sant for meg.

Når jeg tillater meg selv å lytte til stemmen får jeg alltid nye innsikter, ideer, inspirasjon og hjelp til å ta bevisste valg. For meg er derfor stillheten en gullgruve.

På jakt etter gull
Hvor ofte fyller du kalenderen din med stillhet?

Gi deg selv noen minutter med stillhet akkurat nå, og kjenn etter i deg selv: Savner du stillheten?
Hva skjer med deg når du gir deg selv stillhet uten gjøremål?

Det er bare én måte å finne det ut på. Sett av tid i kalenderen.

 


Likte du denne artikkelen?
Del den med dine venner på sosiale medier og hjelp oss å spre budskapet. Takk!

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

3 replies on “Derfor fyller jeg kalenderen med stillhet”

Så flott og takk, Geir for at du deler.
Stillheten er jeg avhengig av for å kunne holde følge med meg selv etter å ha lært at alt kan ramle sammen hvis jeg ikke lytter til sjelen, den indre stemmen som har så mye å formidle til meg og andre.

Ønsker deg en sanselig dag og håper vi ses snart igjen. 🙂

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.