Categories
Mennesker

Hva er potensialet i “negativ” energi?

Dette blogginnlegget bygger videre på mitt tidligere blogginnlegg “Finnes det negativ energi?“.

Hvis jeg forstår ting rett gjelder følgende:
Er et positivt ladet proton bedre enn et negativt ladet elektron?

– Nei, de er begge like gode og nødvendige.

Men de er utsatt for vår bruk av språket ved at vi har definert den ene ladningen som negativ og den andre som positiv. For å si som mine to små gutter til stadighet sier: Det er urettferdig! For det er jo bare definisjoner vi har tillagt dem. Det finnes ikke negativ energi i betydningen dårlig energi. Det finnes bare energi med ulik ladning.

Alt vi definerer som positivt og negativt
Jeg tenker også at alt i denne verden har sin funksjon og plass i det store bildet – uansett om vi definerer det som negativt eller positivt. Dvs. at også mennesker som vi definerer som “onde” (negativ energi eller the dark force for å bruke en Star Wars analogi) er nødvendige for helheten. Uten det onde kan vi ikke kjenne det gode. Uten mørke vil vi ikke sette pris på lyset, osv.

Et eksempel på en mann i dagens nyhetsbilde som de fleste vil definere som negativ eller ond er Libyas diktator Gadaffi. Han gjør grusomme handlinger mot sitt folk, men han er også en del av en helhet som skaper den fluktuasjonen / bevegelsen mellom godt og ondt, mellom positivt og negativt, som driver alt fremover mot sitt fulle potensial. Det betyr ikke at vi skal godta blindt de energiene eller handlingene vi definerer som negative, men at vi skal se etter den positive intensjonen i dem eller potensialet de skjuler.

Et hvert problem er skapt av sin egen løsning i jakten på å utfolde sitt fulle potensial. Kunsten er derfor å skifte sitt fokus og sin bevissthet fra å se problemer som problemer, til å se problemer som uforløst potensial. Å få det til krever at du er våken og til stede med det som er her og nå. Da kan du ikke la egoet ditt få styre deg. Det vil alltid definere fiender og motstandere som det kan slåss mot. “Either you are with us, or you are against us”.

Mennesker som er fulle av frykt eller hat vil som regel utstråle noe vi lett definerer som negativ energi. Men da skal vi huske på følgende:

Hatets uforløste potensial er forståelse, vennskap og fred.
Fryktens uforløste potensial er kjærlighet.

Vi trenger alt sammen for at det skal bli bevegelse og liv.
Så er det ene noe bedre enn det andre i den store universelle sammenhengen?

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

One reply on “Hva er potensialet i “negativ” energi?”

Interessante tanker og perpektiver Geir. I bibelen sier Jesus i to av evangeliene: “den som ikke er med meg, er mot meg”, og i de to andre evangeliene: “den som ikke er mot meg, er med meg”.
(Eller var det omvendt :))

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.