Categories
Mennesker Mindfulness Øvelser & Tips

Fra blokkering til potensial

I går morges fikk jeg kontakt med noe i meg som vekket følelser så tårene begynte å trille. Ikke noe galt med det. Det er både greit og helt naturlig. Følelser holder på informasjon og den informasjonen ønsket jeg å få tak i. Derfor satte jeg meg et stille sted og kjente etter i kroppen. Jeg var åpen, nærværende og oppmerksom på den intuitive informasjonen som måtte komme til meg. For når jeg jobber med å transformere mine blokkeringer jobber jeg alltid gjennom mitt intuitive sanseapparat.

Det vil meg vel

Det dukket veldig raskt opp et bilde av en veibom. En hvit bom med røde skråstreker på. Bildet var helt tydelig for meg, som et holografisk bilde av blokkeringen. Noe som sto i veien for at jeg kunne være alt det jeg vil være. Slik er det jo med blokkeringer. Men jeg vet at den egentlig vil meg vel.

Kjærlighet som vekstfaktor

Det første jeg gjør er derfor å møte blokkeringen med kjærlighet og anerkjennelse for det den prøver å gjøre for meg. Kjærlighet er den sterkeste vekstfaktor for alt som lever og har bevissthet. Merk dere det alle foreldre, lærere og ledere som ønsker utvikling, læring og vekst. Mine blokkeringer er også levende entiteter med sin egen bevissthet. Å transformere en blokkering handler derfor om å skape rom for at blokkeringen selv kan modne og utvikle sin bevissthet – og på den måten utfolde sitt fulle potensial.

Å etablere en relasjon

Det neste jeg gjør er å kommunisere med blokkeringen. Jeg spør den rett og slett “hva er det du vil?”. Akkurat som jeg gjør med mine barn når de “slår seg vrang”. Jeg sørger for at jeg er fullt og helt til stede og har fred i meg selv, møter dem med kjærlighet og respekt, og spør hva de vil. Akkurat som barna gir også blokkeringen svar. Svaret jeg får fra den hvite bommen med de røde skråstrekene er at den vil være kritisk og hindre andres innspill. – Hva gir det deg? spør jeg. – Da slipper jeg forstyrrelser, svarer den. – Hva oppnår du da? – Da får jeg jobben gjort, svarer den. – Så når jobben er gjort, hva får du da? – Da kjenner jeg fred, sier blokkeringen. Til slutt spør jeg: Når du har fått all den fred du kan ønske deg, hva er din egentlige positive intensjon? – Det er å få være meg selv, avslutter blokkeringen.

Transformasjon av bevissthet

Det er nå vi kommer til selve transformasjonen. Og det går lynfort. Jeg spør den hvite bommen med de røde skråstrekene om den kan vise meg hvordan det ville se ut om den fikk modne seg og vokse opp til sitt fulle potensial og være helt seg selv. På et blunk forvandlet den hvite bommen seg. Først kom det gress og planter ut rundt bommen, så ble bommen til en fin gammel buet trebro, og på den andre siden vokste gresset og plantene frodig. Mitt på broen sitter det plutselig en gutt med beina dinglene ned mot elven og med en fiskestang i hånda. Han smiler og ler til alle og alt som passerer på broen. Åpenheten, freden og lekenheten er til å ta og kjenne på. Det er virkelig. Alt forandret seg. Og legg merke til en veldig viktig ting: Jeg har ikke jaget bort, trykket ned, gått rundt eller truet og skremt blokkeringen. Jeg har møtt den med kjærlighet og latt blokkeringen selv transformere seg til sitt fulle potensial.

Integreringen

Siste fase i denne prosessen er å integrere det hele i meg. Jeg og mine blokkeringer lever i en tett relasjon. På samme måte som samfunnet vårt består av et system av levende individer, består kroppen min av et system av levende entiteter. Nærmere bestemt rundt 5 milliarder levende organismer. Mine blokkeringer er en del av dette samfunnet, og alt har bevissthet. Jeg spør derfor den transformerte blokkeringen (broen og gutten) om den vil kommunisere med meg hver dag og være en guide for meg når jeg trenger det? – Ja, svarer den. Videre spør jeg om den vil hjelpe meg i alle situasjoner i alle tider, fortid, nåtid og fremtid? – Ja, det vil den. Så spør jeg om den vil hjelpe meg og støtte meg i alle dimensjoner av virkeligheten? – Ja, det vil den også.

Helt til slutt spør jeg alltid den transformerte blokkeringen om den har en beskjed til meg, noe den vil jeg skal gjøre eller ta hensyn til? Som regel har den det, men beskjeden jeg fikk denne gangen vil jeg beholde for meg selv.

En viktig del av integreringen er å sørge for at den transformerte blokkeringen har modnet seg gjennom alle de seks iboende utviklingstrinnene som all bevissthet går gjennom. Disse trinnene vil jeg fortelle mer om i en senere blogg.

Hvilke erfaringer har du?

Nå vil jeg gjerne høre dine erfaringer med møtet med dine blokkeringer. Hvordan gjør du det? Hva er lett? Hva er vanskelig? Hva tenker du om det jeg har beskrevet og hvordan stemmer det evt. med dine erfaringer? Bruk kommentarfeltet nedenfor og del sine erfaringer med oss andre.

La potensialet få utfolde seg!
hjertelig hilsen
signatur GeirKlikk for flere øvelser & tips

Har du prøvd denne øvelsen?
Del dine erfaringer med nye lesere (bruk kommentarfeltet). Takk for at du deler!

 

Hvis du likte denne artikkelen vil du kanskje også like:

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

19 replies on “Fra blokkering til potensial”

I do as you do. I simply allow the block to come up and speak to it. I do my best to get out of the way of the hurt and allow it to speak, feel it and acknowledge it. I always feel so much better afterward. Thank you for sharing this info.

Sounds like you’re doing a good job with your blocks Rometris.

I’m looking forward to getting to know you better when you and your family moves to Norway. I’m sure you have a lot to teach me if you like to share 🙂

Nydelig fortalt, Geir! Jeg synes du er modig, og at du har mye å gi!
Det er også min oppfatning at blokkeringer må møtes med kjærlighet og oppmerksomhet. De må få “tale sin sak” og vise hva de egentlig prøver å oppnå. Min erfaring er at det alltid ligger en positiv intensjon bak blokkeringene, et potensial slik du beskriver det.

Så fint Anne Helene.
Da jobber vi på samme måte 🙂

Mine tre prinsipper er alltid:
– Være fullt og helt til stede / oppmerksom på det som er her og nå
– Møte med kjærlighet
– Se etter den positive intensjonen / potensialet

Hallå. Takk for bursdagshilsen! Hva er det du driver med nå, snakker med blokkeringer?? 🙂

Hei André
Ja, jeg snakker med blokkeringene mine når jeg ønsker å transformere dem så jeg kan utfolde blokkeringens og mitt eget potensial. Du burde prøve.
Jeg hadde nettopp en workshop i helgen med åtte super-fornøyde deltakere som lærte å gjøre det samme. Det forandrer livet til folk. Og så er det så enkelt. Alt er jo informasjon (R=I, vet du) og informasjonen har bevissthet. Så du kan snakke med alt som lever gjennom det intuitive sanseapparatet ditt. Kom på workshop og prøv!

Jeg gjør det litt på samme måte, men jeg veksler mellom å ha en skriftlig samtale eller visuell samtale med blokkeringen eller den vonde følelsen. Det gjør at det er lettere å forstå, akseptere og integrere erfaringen rundt “samtalen”. Noen ganger er det lettere å lytte til hva en blokkering har å si enn å presse den vekk. Den vil alltid komme tilbake om den ikke blir løst opp er min erfaring.

Flott skrevet om viktig tema!

Takk for at du deler dine erfaringer Sigrid.

Jeg jobber også ut fra den forutsetning at det ikke er noe i dette universet som noen gang blir borte – det skifter bare form. Altså vil det aldri hjelpe å presse vekk en blokkering. Du må tillate blokkeringen å transformere sin bevissthet, og det er faktisk ikke noe hverken den som har blokkeringen eller coachen gjør. Det gjør blokkeringen selv. For at det skal skje må den møtes med anerkjennelse, aksept eller kjærlighet.

Så lenge vi gjør det er vi på riktig vei, tenker jeg.

Hei Geir!
Når du snakker om blokkeringene, hva mener du egentlig? Kan det være negative følelser som bekymringer, angst, selvmedlidenhet, sinne osv?

Hei Olga
Med blokkeringer tenker jeg den informasjonen som sitter i kroppen og som blant annet kan forårsake følelser som bekymring, angst, selvmedlidenhet, sinne osv. Les også denne posten: http://levebevisst.no/2010/06/blokkeringer-en-vei-til-vekst/

Forøvrig er jeg ikke tilhenger av å snakke om negative følelser fordi en følelse i utgangspunktet er nøytral. Den er bare en varsellampe, et signal fra kroppen til oss, om et eller annet behov som er møtt eller ikke møtt. Det er vi som tillegger følelsen verdi og gjør den positiv eller negativ. Jeg synes f.eks. ikke det er negativt å føle frykt. Den følelsen forteller meg masse om mine behov i situasjonen som jeg må ta hensyn til. Hvis jeg føler meg bekymret forteller det meg mye om at det er noe her som er viktig for meg og som jeg kanskje er redd for å miste. Det ønsker jeg å lytte til og ta hensyn til.

Håper mitt svar er til hjelp.

Hei Geir!
Du skriver så mye lærerikt og bra:-)
Tror det blir litt vanskelig for min “indre motstand” å skulle gjøre og huske hele dette forløpet, huske å si sånn og tenke sånn….
Er det en ide at du spiller inn en slik hjelpe-veiledning på CD, med litt innlagte pauser, så kan vi bli veiledet i prosessen og jobbe samtidig?
Det hadde vært fint synes jeg:-)

Hei Torild
Takk for hyggelig og konstruktiv tilbakemelding. Jeg forstår at det kan være vanskelig å huske fremgangsmåten underveis som du er midt i prosessen selv. Det er derfor vi lærer dette bort i transformasjonsprogrammet Leadership by Heart. Der får du både teoretisk gjennomgang, demonstrasjon og masse mulighet for øving med en partner. Og mens du øver så transformerer du flere blokkeringer – og har det gøy! Men jeg forstår at det ikke er gitt for alle å delta på Leadership by Heart. Derfor er det i grunnen en god idé den du kommer med.

Takk for forslaget!
Jeg skal se hva jeg kan få til med den teknologi jeg har tilgjengelig. Klikk her og abonner på mitt nyhetsbrev, så holder du deg oppdatert om hva som kommer. Ha en fin dag.

Når blokkeringene kommer har jeg lært meg å slippe taket og la intuisjonen ta over. Hjertets stemme lyver aldri. Sist gang fant jeg svaret “helt tilfeldig” på fb-statusen til en venninne fra Danmark. Den fortalte meg kort og godt at det kan være riktig å bare være, la ting ta tid, leve livet langsommere, ikke forsere hindere, men ha tillit til at alt ordner seg når tiden for det ER der !!!
Så jeg har ubegrenset tillit til at alt kommer til sin tid og om blokkeringene kommer oftere, tenker jeg at det er på tide å lytte innover mer og lære av at det alltid er en grunn for alt som skjer….

Dette er VAKKERT å høre!
Jeg tror også at alt skjer for en grunn, og dessuten at vi aldri får opp større utfordringer/blokkeringer enn vi er klare for å håndtere akkurat nå.

For meeg er det en vesentlig forskjell på å forsere et hinder (gå forbi, gå over, fjerne, ødelegge eller overse blokkeringen) og det å transformere (møte blokkeringen med kjærlighet og anerkjennelse for det den er og det den har gjort for meg, og la den få utfolde sitt potensial og transformere seg til en ressurs). Det første er å møte blokkeringen med frykt, det andre å møte blokkeringen med kjærlighet. Mitt råd er; velg alltid kjærlighet, slik jeg opplever at du gjør Disa.

Det er mulig en blokkering vil kunne transformere seg av seg selv over tid, men det kan ta flere generasjoner før den gjør det (blokkeringer kan gå i arv). Jeg opplever derfor at det er mer hensiktsmessig å lytte innover etter hjertets stemme som du så fint kaller det, og tillate at transformasjonen skjer nå. Du får uansett ikke opp mer enn du er klar for å takle, tror jeg. Og så får du jo glede av lærdommen og potensialet som blokkeringen bærer på. En blokkering er en skattekiste som bare venter på bli åpnet. God skattejakt 🙂

Jeg tror at ved å dele våre erfaringer og følelser så hjelper vi hverandre til å våge å romme frykten og motstanden vi møter på vår vei.

Takk for at du deler åpent og raust.

I den såkalte alternative verden opplever mange det de ofte føler som spirituell moralisme:” jasså, har du blokkeringer,du ,da!-Trodde du var spirituell,jeg!” Dette du setter fokus på her Geir er SÅ viktig! Som terapeut møter jeg daglig mennesker med liten selvtillit, og det å kunne bruke bilder og hypnoterapi i behandlingen på deres vei mot å lære å akseptere seg selv/sin situasjon og se på blokkeringer eller angst som en veiviser, er vidundelig – både for klientene mine og meg selv. Du er en stor inspirasjonskilde,Geir, og jeg setter STOR pris på det du skriver.

Du sier det så fint:
“…se på blokkeringer eller angst som en veiviser er vidunderlig…”

Det er akkurat det det er, vidunderlig, når vi åpner opp for at våre blokkeringer ikke er feil vi er skyld i, men gaver til oss fordi de bærer potensialet for læring og vekst i seg. Det potensialet kan vi velge å utfolde i oss selv, og dermed gir vi rom for andre til å gjøre det samme. Det er vidunderlig 🙂

Takk for din rause tilbakemelding. Det gir meg inspirasjon og en følelse av takknemlighet for det arbeidet jeg får lov til å gjøre. Takk.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.