Categories
Mindfulness Øvelser & Tips

Øvelse: Å vente uten stress

Pleier du å bli rastløs og lei av å vente, enten det er i en butik, vente på en buss, en venn eller på at ungene skal ta deg igjen der de subber langt bak deg på vei hjem fra barnehagen? I stedet for å være frustrert eller stressa, gjør noe med det.

Gjør ventingen til en fornøyelse som gjør deg godt med denne teknikken. Nedenfor deler jeg med deg hva jeg gjør i slike situasjoner. Det virker. Du kan også lære deg å vente uten stress.

Slik gjør du

Neste gang du venter på noe, i en kø, på bussen, på noen du skal treffe e.l. så rett oppmerksomheten mot pusten din. Kjenn hvordan du puster og tillat deg å slippe alle forventninger, følelser av irritasjon, utålmodighet eller kjedsomhet, og bare vær til stede. Vær oppmerksom på alt som skjer i deg og rundt deg mens du venter. Anerkjenn det som er, og tillat det å få slippe. Kjenn hvordan kroppen slapper av, hvordan sansene skjerpes og hvordan tiden blir uvesentlig.

Du kan gjerne kombinere ventingen med å øve deg helt konkret på å observere tankene dine som farer forbi.

Neste gang du venter, gjør det til en meditasjon. Og kanskje føler du da at du egentlig ikke venter på noe lenger – du bare ER, og alt er fint.

Lykke til med ventingen.
hjertelig hilsen
signatur GeirKlikk for flere øvelser & tips

Har du prøvd denne øvelsen?
Del dine erfaringer med nye lesere (bruk kommentarfeltet). Takk for at du deler!

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.