Categories
Mennesker Ny økonomi Samfunn i endring

Helsevesenets kostnadskrise krever alternativer

Lege Audun Myskja integrerer det beste fra alternativ medisin i sin legepraksis. Han har tretti års erfaring innen integrert medisin, og har arbeidet løpende med vanlig medisin, terapeutisk berøring, terapeutisk stemmebruk og musikkterapi. Fremtiden er mer enn medikamenter og kirurgi, mener han.

Lege Audun Myskja

Audun Myskja var en av deltakerne på Framtidsfrøfestivalen i Hurdal på sensommeren. Der fortalte han hva han gjør for å møte den tiltagende kostnadskrisen i helsevesenet.

=> Les hele artikkelen skrevet av journalist Kari Bu på Flux.no

Min kommentar

Jeg  tenker at Audun Myskja står for en visdom og erfaring som er svært viktig å integrere i vårt såkalte moderne helsevesen. Visdommen om menneskets iboende helingskraft og de enkle og naturlige virkemidlene for å forsterke denne, slik som bruk av bvisst tiltedeværelse (mindfulness), pusten, musikk, bevegelse, anerkjennelse, osv.

Vi trenger å spille på lag med både den nyeste tilgjengelige vitenskap OG med de naturlige metoder vi har tilgjengelig. Vi har egentlig ikke råd til å avvise gammel erfaring og visdom i et overarbeidet, overbyråkratisert og alt for kostbart helsevesen. Derfor er vi også opptatt av integrert medisin her på LeveBevisst.no. Du finner artikler om dette under kategorien Helhetlig Helse.

Bli med og del dine egne erfaringer om norsk helsevesen, integrert medisin og ulike behandlingsformer i kommentarfeltet nedenfor.


Relaterte artikler på LeveBevisst.no

Likte du denne artikkelen?
Del den med dine venner på sosiale medier og hjelp oss å spre budskapet. Takk!

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

2 replies on “Helsevesenets kostnadskrise krever alternativer”

Det åpenbart at man kan spare enorme summer ved å integrere de mest effektive metodene innen alternativ behandling med det konvensjonelle systemet. Vi har beregnet at man ved riktig bruk av F.eks Forenklet Tankefeltterapi(TFT) kan spare, i enkelte tilfeller, mer enn 80% i forhold til det man idag bruker av ressurser.Særlig innen områder som omhandler psykiske lidelser samt områder som kommer av følelsesmessige belastninger, er dette mulig. Kroniske smerter er et område som belaster samfunnet med kollossale kostnader som ofte er relativt enkle å løse med Forenklet TFT. Små sammenlignende studier vil lett kunne sannsynliggjøre dette uten at forskningen tar unødvendig lang tid mens pasientene lider…

Takk for kommentaren din Mats. Jeg tenker at TFT bare er én av flere metoder som kan ha effekt. Problemet er bare at det trengs kvalifiserte og godkjente studier for å få endelige tall på bordet. Vet du om noen slike studier er foretatt, og hvilke resultat de eventuel kom opp med?

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.