Categories
Mennesker

Hva er helhetlig helse?

Lavkarbo eller helt rått? Eller passer dr. Audun Myskjas balanserte kosthold deg bedre? Og hva med trening: Sprelsk zumba eller meditativ yoga? Har dette noe med helhetlig helse å gjøre?

Å ha oppmerksomhet på, og ta ansvar for, egen helse er en viktig del av det å leve bevisst. Og jeg tenker at helse er mye mer enn å unngå sykdom. Derfor snakker jeg om helhetlig helse, som for meg handler om å være i balanse i hele systemet og ta vare på det hele mennesket med kropp, sinn og sjel. Altså å finne balansen mellom vår mentale, emosjonelle, fysiske og åndelige tilstand. Derfor har jeg tidligere skrevet om fire aspekter ved tiltedeværelse. Jeg tenker at vår helse er et slags baromeer på om vi lykkes i å være i balanse.

Helhetlig helse – slik jeg ser det – inkluderer hva slags mat vi spiser, hvordan vi bruker kroppen vår, hvordan vi stiller sinnet og reduserer stress, hvordan vi møter følelser, hva vi tror om hvem vi egentlig er, hvordan vi opplever virkeligheten og hvordan vi velger å møte mennesker rundt oss. Flere ting kunne sikkert vært nevnt. Kanskje handler helhetlig helse aller mest om et nærvær til oss selv, til naturen og andre mennesker?

I grunnen har jeg hele mitt liv vært opptatt av balanse, den gyldne middelvei, ikke for mye, ikke for lite osv. Så det er vel ikke så overraskende da at jeg både har utdanning som siviløkonom og innen ulike healing retninger. At jeg har jobbet mange år som konsulent med ulike mentale forståelsesmodeller, og hele tiden hatt fokus på samhandling gjennom å sette ord på følelser. Eller at jeg i mange år har dykket inn i den åndelige og multidimensjonelle sfære, og i det siste har fått et større fokus på det fysiske, inkludert mat, trening og velvære.

Det måtte jo bare ende i noe som integrerer alt sammen i ett prosjekt. For meg ble det et prosjekt som nå heter inBalance – møteplass for helhetlig helse. Den første møteplassen er et HelseCruise på Stena Saga lørdag 24. september 2011. LeveBevisst.no er initiativtaker, og med meg på laget som grunnleggere har jeg fått Stena Line Norge og Hippie Media.

Nå inviterer jeg deg til å bli med på 24 timers HelseCruise lørdag 24. september. Og du, akkurat nå får du kr. 300,- i bestill-tidlig-rabattwww.stenaline.no/inbalance (ved bestilling innen 18. september).

Bli med LeveBevisst.no på en helt annerledes helseopplevelse med Jon Schau, Audun Myskja og mange flere dyktige foredragsholdere, instruktører og terapeuter på inBalance HelseCruise. Dette blir både en flott høsttur på sjøen, en inspirerende opplevelse og en mulighet til å ta en ny vending i livet. Selv skal jeg holde foredraget “Lev fra hjertet – transformer ditt liv!” (kl. 14.00 i Auditoriet) og jeg skal guide en opmmerksomhets-/mindfulness øvelse (kl. 16.00 i Horizont).

Det er godt å finne balansen!
Håper vi sees på sjøen!

PS!
Jeg gleder meg kanskje aller mest til felles nattmeditasjon under stjernehimmelen. Tente lykter viser vei ut i høstnatten og opp på toppdekket der tibetanske syngeboller sender sine beroligende vibrasjoner ut i natten. En natt som av mange regnes som inngangen til den siste fasen i Maya indianernes kalender. Ssammen mediterer vi i stillhet. Vi mediterer for fred og kjærlighet i oss selv, og for verden. Velkommen til en fredfylt natt!

Se hele det mangfoldige programmet på www.inbalancehelse.no/program-h2011

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.