Categories
Mennesker Utvalgte artikler

Hva er virkelig for deg?

Hva er virkelig for deg?I forrige uke holdt jeg et seminar om lederskap og nærvær for 24 engasjerte ledere i Arendal. Vi erfarte tilstedeværelse sammen, delte våre opplevelser og tanker, og reflekterte sammen rundt effektene av større nærvær i lederskapet – og i livet generelt. Opplevelsene de forskjellige personene hadde var ulike. Det vil de alltid være fordi øvelsene vi gjør tillater hver enkelt å dykke akkurat så dypt, kjenne på akkurat så mye eller erfare akkurat det ene som den personen er klar for akkurat der og da. Og vi anerkjenner hver enkelt for deres opplevelse av virkeligheten. Virkeligheten er subjektiv.

Hva som er virkelig for deg avhenger av din bevissthet, det vil si hva du er åpen for å erfare og hva du er oppmerksom på. Her er et par eksempler fra seminaret i går:

Erfaring gjennom øvelser

Vi gjennomførte en visualiseringsøvelse der deltakerne fikk reise til sitt freds paradis – et sted der de føler seg trygge, finner total ro og harmoni og er i fred med seg selv. Denne delen av øvelsen går greit for de aller fleste. Visualisering er ikke så fremmed eller skremmende for folk flest. Du visualiserer tross alt svært ofte uten en gang å tenke på det. For eksempel når du ser for deg hvordan det nye kjøkkenet skal bli etter oppussingen eller du drømmer deg til fjerne himmelstrøk på neste ferie. Bildene kommer automatisk opp for ditt indre.

Den neste delen av øvelsen handler derimot ikke om visualisering alene, men om noe mye mer. Jeg ba deltakerne om å invitere sitt fulle potensial til sitt freds paradis. Ditt fulle potensial er navnet jeg bruker om ditt egentlige jeg, ditt åndelige motstykke til din manifesterte kropp, alt du kan være og alt du egentlig ER. Jeg inviterte deltakerne til å kommunisere med sitt fulle potensial og spørre om det hadde en beskjed til dem. Det har det nesten alltid. Dette er en virkelighet som ikke alle er klare for å erfare. Det er en virkelighet som sprenger grensene for vår tradisjonelle firedimensjonale opplevelse av rom og tid.

Sitat av Dr. Victor Vernon Woolf / Holodynamics

Gjør det opplevelsene til de som erfarer å møte sitt fulle potensial mindre virkelig at ikke alle opplever det? Blir det mindre sant? Mitt svar til det er nei. Jeg anerkjenner den opplevelsen av virkeligheten som hver enkelt har, som sann for dem, fordi hva som er virkelig for oss bestemmes av vår bevissthet. Og jeg kan ikke påtvinge andre mennesker en bevissthet. Bevisstheten vår utvider seg, vokser eller ekspanderer som følge av våre erfaringer. Derfor tror jeg vi lever på jorden for å erfare, for å lære slik at vår bevissthet kan ekspandere. Siden alt i universet henger sammen energetisk betyr slik vekst at også vår kollektive bevissthet ekspanderer.

To ytterpunkter

På seminaret i går hadde vi to ytterpunkter av opplevelser under denne øvelsen. Én delte med oss at hun fikk kontakt med sin avdøde bestemor i sitt freds paradis. Dette var ikke noe jeg hadde instruert om i øvelsen. Bestemoren ga henne en beskjed, sa hun. Vi annerkjente hennes opplevelse av virkeligheten. En annen mente at det jo er greit nok å fantasere at du møter ditt fulle potensial, og sikkert hyggelig å ha en fantasi om at du kommuniserer med din avdøde bestemor – men det er jo ikke virkelig, mente hun. Vi annerkjente hennes opplevelse av virkeligheten.

Så hva er virkelig for deg? Det er opp til deg, din åpenhet og din oppmerksomhet på hva som befinner seg i deg og rundt deg. Alt jeg kan gjøre for mine seminardeltakere er å gi dem muligheter til å oppleve noe nytt, gi dem trygghet for det ukjente ved at vi deler våre ulike erfaringer og anerkjenne det som ER. Nøkkelen til dypere opplevelser og nye erfaringer er alltid tilstedeværelse, eller nærværet i deg selv. Graden av din tilstedeværelse påvirker hvor stor del av virkeligheten du oppfatter. Det er altså ikke slik at noe ikke er virkelig – rent objektivt sett – bare fordi du ikke har oppmerksomhet på det, men det er kanskje ikke virkelig for deg. Og det anerkjenner jeg.

PS!
En deltaker konkluderte til slutt med følgende: Så hvis jeg øver meg på dette, går til mitt freds paradis og inviterer mitt fulle potensial flere ganger så vil jeg sannsynligvis få kontakt til slutt jeg også, ikke sant? Jeg tenker at utsagnet indikerer en åpning for det, ja. Hva tror du?

 


Aktuelle artikler

Likte du denne artikkelen?
Del den med dine venner på sosiale medier og hjelp oss å spre budskapet. Takk!

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

4 replies on “Hva er virkelig for deg?”

Takk, Geir for at du deler…

Jeg er en av de som har vært så heldig å fått oppleve det her i praksis etter å ha gått kurs hos deg.

Det som er interessant for meg når jeg har praktisert dette verktøyet i hverdagen, så har min virkelighet endret seg og vissheten om at det her er noe som bekrefter mer og mer at vi er ikke bare en fysisk kropp, med indre “skjulte” tanker og liv. Vi er en større energikropp som hele tiden deler informasjon med hverandre. Vi er bare ikke bevisste hvor enormt rike vi egentlig er og hvor stor den energikroppen er, ikke minst hvor enormt mye kunnskap som ligger i den energien vi ER.

Den som lever i frykt eller i begrensende tankemønstre, lever et halvt liv. Livet er så overveldende rikt for de som lever bevisst!

I Min virkelighet lever jeg i overflod hvor jeg får alt jeg trenger eller ønsker meg. Derfor er jeg enormt takknemlig og ydmyk over for hvor heldig jeg er.

Barbro – du lever så bevisst!
Og det nyter du godt av, det er det ingen tvil om. Og så gjør det deg til et herlig menneske å møte – autentisk, ekte og fylt med glede som du sprer rundt deg, samtidig som du viser dine sorger og tunge stunder også (for de finnes jo). I tillegg tar du inn store deler av virkeligheten gjennom din utprøvde intuisjon. Og du våger å dele den med andre. Jeg anerkjenner din virkelighet 🙂

Hei-hei!
“Bestemor-jenta” her :-).
Vil bare få takke for en kjempefin dag på torsdag! De siste fem dagene har jeg vært så mye mer tilstede i nuet, har fått litt mer ro i kroppen. Teknikken med pusteøvelsene fikk jeg forresten behov for allerede samme kveld, i en diskusjon med mannen. Og det hjalp :-).
Tusen takk!

Hei Yvonne
Så godt å høre at seminaret har hjulpet deg. Og tusen takk for dine bidrag i plenum. Uten din bestemor ville jeg ikke fått inspirasjon til å skrive denne bloggen. Takk.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.