Categories
Mennesker Mindfulness Øvelser & Tips

Lav fart gir bedre beslutninger

Bildet fant jeg på www.123RF.comJeg blir så glad når jeg en sjelden gang hører mannlige ledere fortelle meg at de har lyttet til følelsene sine, hentet ut den informasjonen følelsene gir dem og tatt konsekvensen i form av et viktig valg. Og at de etterpå står for valget sitt, som de har formidlet til omverden med indre kraft og integritet. De har med andre ord fulgt hjertet. De har utøvet tydelig lederskap.

Hvorfor bare glad når mannlige ledere gjør dette, lurer du kanskje?

Jeg blir selvsagt like glad når kvinnelige ledere gjør det. Jeg blir like glad når hvem som helst gjør det, uansett kjønn, alder og posisjon. Men akkurat i dag var det en mannlig leder jeg snakket med, og som inspirerte meg til å dele min glede.

Tydelig og autentisk lederskap er noe alle medarbeidere og kolleger ønsker seg fra deg som er leder.

Hvor mye oppmerksomhet har du på det som skjer i deg selv? Hvor tydelig er du på dine egne behov – de behovene som du forventer at miljøet rundt deg skal møte? Hvor godt lytter du til ditt eget hjerte, til dine verdier og din sjels behov? Og hvor godt lytter du til det samme hos dine medarbeidere?

Hvis du ikke klarer å svare på disse spørsmålene – eller du ikke våger å kjenne etter – er det på høy tid å stoppe opp et øyeblikk. Senke farten. Ikke farten rundt deg, men farten inni deg. Når livet går for fort mister vi verdifull – og noen ganger livsviktig – informasjon. Med lavere fart inni deg får du tak i informasjon som gjør det lettere å ta riktig forankrede beslutninger. Du får kontakt med din dypeste visdom, styrke og kraft. Og du blir i stand til å utøve oppmerksomt og nærværende lederskap. Det er dette vi alle ønsker fra våre ledere. Spør de du leder i dag og finn ut hvor du står.

Alt dette dreier seg om ditt nærvær i deg selv og hvordan det påvirker ditt lederskap.

Klikk her for å finne øvelser i å trene opp sakte fart inni deg.
Jeg garanterer deg at du vil bli oppmerksom på mye!

Aktuelle linker

 

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.