Categories
Film online Mennesker Utvalgte artikler

Slik påvirker traumer hjernens utvikling. Se den lærerike videoen.

I denne videoen lærer du om hvordan traumer hos barn påvirker utviklingen av tre viktige deler av hjernen, og om fem praktiske implikasjoner det har på barnets oppvekst.

Den som snakker på videoen er Mogens Allbæk, fagsjef ved Rvts Sør.

Har du egne erfaringer eller nyttig informasjon om det videoen omtaler? Legg gjerne igjen en kommentar nedenfor. Takk.

Klikk for flere videoklipp Klikk for flere lydklipp

Likte du denne videoen?
Del den med dine venner på sosiale medier og hjelp oss å spre budskapet. Takk!

By LeveBevisst.no

Denne artikkelen er lagt ut av redaksjonen i LeveBevisst.no

9 replies on “Slik påvirker traumer hjernens utvikling. Se den lærerike videoen.”

Lærerik beskrivelse! Savner generelt mer tilgjengelighet til artikler om hva voksne med traumer i oppveksten kan forvente seg av symptomer og evt. ” helbredelse” i voksen alder. Ender vel ofte med diagnoser som bipolar/depressiv og personlighetsforstyttelser. Hadde vært fint med noen oppløftende nyheter om dette.

Hei, og takk for din kommentar.
Jeg gjorde et google-søk på symptomer hos voksne, men fant ikke mye jeg heller. Derimot fant jeg ganske mye med et søk på “helbreelse av traumer”. Kanskje du finner noe av interesse her: https://www.google.com/search?q=helbredelse+av+traumer&ie=utf-8&oe=utf-8#q=helbredelse+av+traumer&start=10

Her på LeveBevisst.no har vi tidligere skrevet om å la kroppen skjelve etter traumer som behandling bl.a. ved post traumatisk stress syndrom.

Jeg håper noe av dette kan hjelpe deg. Finner du noe der ute som kan ha interesse for flere, så del det gjerne her. Takk 🙂

interesangt. jeg var selv i en ulykke i 2002. dette har jeg nå fått vite at var en traume og mitt tannkjøtt og tannben er spist opp som følge av dette…. er det noe annet jeg bør evt være obs på etter denne traumen??

Veldig interessant og lærerikt. Burde vært obligatorisk for pedagogisk personale, barnevern og BUP ansatte. Har selv opplevd et uvitende BUP på dette området. Har to jenter som har opplevd vold og overgrep under samvær med far. Yngste var 3 år da det skjedde. Fikk en del aha opplevelser av videoen.

Godt og lærerikt foredrag! Men jeg trur det forutsetter bedre grunnkunnskap om hva traumer er! (Her bare hurtig ramset opp,i stikkords form,uten gradering.) En kan her få inntrykk av at traumer bare er påført følelsesmessig,utenfra. Kan det være slik at noen er født med hull i “veiene”? (Autister f.eks) Hva med fysiske skader? (Ved fødsel eller tidlig barndom, ja, t.o.m. svangerskapsproblemer.) Har noen større behov for stimulans enn andre? (Medfødt veibrudd?) (-I utgangspunktet / fra fødselen av) Hva med kontinuiteten i stimulans / omsorgen? – Hva skjer ved atskillelse fra omsorgspersoner? Hvilken betydning har ulik omsorg /stimuli? (-Ulikt og skiftende syn på barneoppdragelse hos foreldre f.eks.?)
(Jeg innrømmer spørsmål,uten å ha lest alle tilleggs-henvisinger. Og mulig “forsvars”- / unnvikelses- tendens /skyldfølelse?)

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.