Categories
Mindfulness

Stillheten vil forvandle verden

Tittelen på bloggen i dag er ikke min. Jeg har lånt den av Eckhart Tolle som har sagt nettopp det.

Og det oppleves som veldig sant for meg!

Det er få ting som er så deilig som å sitte helt stille i ro for meg selv, uten noen andre gjøremål enn å være stille med meg selv og bare VÆRE.

Når det er stille både inni meg og rundt meg i et tomt hus, da skjer det alltid noe i meg og med meg. Noe flott kommer alltid ut av den stillheten, enten det er noe kreativt (da ender jeg ofte med å skrive) eller jeg får kontakt med motstand i meg som jeg transformerer der og da, eller jeg får kontakt med en visdom i meg som plutselig forteller meg noe viktig. Det hender jeg da får større klarhet i hva jeg skal gjøre nå, hvilken retning jeg skal gå i eller hvordan jeg skal løse utfordringer jeg står i. Ikke rart de sier at stillhet er gull.

Paradokset

Der hvor jeg er i livet mitt akkurat nå føler jeg større behov for stillhet og ro enn noen gang. Ønsket om å gå innover er mer inderlig enn det har vært tidligere. Det er ikke fordi jeg står i noen spesiell krise akkurat nå, men fordi jeg har oppdaget verdien av å gå innover i meg selv i søken etter fred og balanse. Det finner jeg i stillheten.

Det paradoksale er selvsagt at nettopp da jeg virkelig hadde oppdaget gullet i stillhet og meditasjon, da ble jeg pappa til to viltre gutter. Nå er de henholdsvis tre og fem år. Det er ALDRI stille i vårt hjem. Samtidig som behovet for stillhet er større enn noen gang, er altså tilgjengeligheten til fysisk stillhet mindre enn noen gang. Det er jo nesten til å smile av.

Det er godt jeg likevel kan ha det stille inni meg.
Ett sted må jeg få beholde freden…

Ha et stille og fint NÅ.

PS!
Har du liknende erfaringer og trenger hjelp til å være til stede (mindful) og finne ro inni deg? Ta en titt på mine Øvelser & Tips.

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

2 replies on “Stillheten vil forvandle verden”

Så gjennkjennlig 🙂 Erfarer også mer og mer at stillheten kommer inneni fra. Når barna er lagt, setter jeg med ned å mediterer. Selvom det aldri er helt stille (trafikk, naboer osv) erfarer jeg at stillheten er mer til stede. Stillheten bak lydene og lydene i stillheten.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.