Categories
Mennesker Samfunn i endring

Verden trenger deg akkurat nå!

Nå er en en viktig tid å leve

Har du noen gang stilt deg selv spørsmålene: Hvorfor lever jeg akkurat nå? Hvorfor ikke før, eller siden? Og hva er min rolle i akkurat den tiden vi lever i nå?

Kanskje er dette spørsmål som opptar deg. Eller kanskje har du ikke tenkt på dem i det hele tatt? Uansett, så er dette spørsmål jeg tror du vanskelig finner svar på ved å sitte å tenke. For å bruke et uttrykk fra den kjente filosofen Pascal: Hjertet har sine grunner som fornuften ikke forstår.

Da jeg var en ung gutt hadde jeg ofte en uforklarlig fornemmelse av at verden ikke var klar for meg og det jeg ville formidle eller bidra med. Jeg trakk selv den konklusjonen at jeg var født i feil tid. Jeg følte at jeg var født for tidlig. Dette var en så underlig fornemmelse at jeg aldri fortalte det til noen – jeg bare visste det var slik.

Nå – flere tiår senere, og med en lang og spennende reise innover i meg selv – har jeg skjønt at jeg ble født på helt riktig tidspunkt i historien. Akkurat tidsnok til å rekke å erfare og lære alt det jeg trenger for den viktige tiden vi nå står overfor.

Akkurat nå er en fantastisk tid å leve i

Nå er tiden moden for å inspirere mennesker til å våkne opp og leve mer bevisst med oppmerksomhet på det livsviktige samspillet mellom mennesker og naturen vi er en del av. Nå er tiden moden for å forlate våre liv i frykt, og skape våre liv i kjærlighet. Nå er tiden moden for å transformere og heale det vi har båret med oss i generasjoner så vi kan utfolde våre fulle potensialer og leve i glede og storhet. Nå er tiden for det som av mange omtales som det største paradigmeskiftet i menneskehetens historie.

Tiden er rett for meg, for det jeg har å bidra med og for det jeg fortsatt skal lære. Det gir livet mitt all den mening jeg trenger og kan ønske meg.

For å finne svaret på hvorfor du lever akkurat nå, må du søke innover i deg selv – med hjertet, i stedet for med fornuften. Å finne sin livsoppgave eller sin lidenskap i livet, utløser en magisk kraft og glede. Det gir livet mening!

Det beste stedet å begynne er å trene opp din egen oppmerksomhet på alle fire aspektene av tilstedeværelse. Du kan starte med noen av øvelsene du finner på Øvelser & Tips.

————————

La deg inspirere av andre

Min lærer i Awakening Coaching, Arjuna Ardagh, stilte flere fremtredende personer på The Transformational Leadership Councils samling i mai 2010 følgende spørsmål: Why is now a great time to be alive? Her får du høre hva de svarte.

På videoen (ca. 9 minutter) får du høre svarene til personligheter som Genpo Roshi (zen master), Jack Canfield (grunnlegger av The Transformational Leadership Council), Lynn Twist (en av grunnleggerne av The Pachamama Alliance, som også står bak kampanjen FourYears. Go.), Joe Vitale (som var med i filmen The Secret), Chameli Ardagh (grunnlegger av Awakening Women Institute), Hale Dwoskin (forfatter av The Sedona Method) med flere. Arjuna Ardagh er den skallete engelskmannen som innleder og avslutter videoen 🙂

Jeg håper du finner disse korte intervjuene inspirerende og oppløftende.
Kanskje får de deg til å kjenne etter hvorfor akkurat nå er en fantastisk tid å leve i, og hva din rolle er i dette bildet? Verden trenger deg akkurat nå!
Og her er videoen

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

One reply on “Verden trenger deg akkurat nå!”

I dag smiler jeg til og med med leveren. Det er en deilig opplevelse. Da jeg sto i dusjen kom jeg inn i en ufrivillig negativ tankerekke som ble avbrutt av det indre smilet som tok over ansiktet mitt å gjorde det mykere. Det skjedde så raskt at jeg ble overrasket over hvor fort bevisstheten min fanget opp og løste spenningene før de fikk satt seg.

Som deg, Geir, har jeg aldri følt tilhørigheten og brukt mye av mitt liv på å finne en mening i livet. Det besyndelige er at jeg alltid har hatt en sterk tro på kjærligheten. Jeg har søkt etter forståelsen av hva kjærligheten egenlig betyr. Noe som var vanskelig i den verden jeg vokste opp i.

Jeg forsto ikke kjærlighetsprinsippene i de religiøse trosamfunnene. De var fulle av fordommer hvor de skapte avstand og frykt, kontra åpenhet og kjærlighet.

Etter et mange år av mitt liv med søken etter mening har jeg forstått at alt er en mening, uten det livet jeg har levd, ville jeg ikke hatt den indre visdommen jeg sitter med i dag. Veien til betingelsesløs kjærlighet går gjennom å elske hele meg selv. Da forstår jeg hvorfor kjærlighet ikke har noen pris, den holder ikke fast, den slipper fri, den er uendelig og den får til og med levra til å smile.

Jeg er uendelig takknemlig overfor å få leve i livet akkurat nu, fordi jeg er her for å inspirere og vise at hver og en av oss har en like stor verdi, bare fordi vi ER! Akkurat som kjærligheten, den ER!

Takk, så mye Geir for at du deler og ER!
Klem

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.