Categories
Øvelser & Tips

Øvelse: Jeg er rolig…

Kjenner du ofte at stresshormonene bruser gjennom kroppen og musklene strammer seg i nakke og skuldre? Da kan det være lurt å stoppe helt opp et øyeblikk for å gjøre denne øvelsen som bare tar fra 30. sekunder, til så lenge du vil.

Dette er en enkel pusteøvelse hvor du samtidig manifesterer det du ønsker ved å si et valgt ord på utpusten. Øvelsen kan gjøres hvor som helst og når som helst. Den vil få deg rolig og avslappet på et blunk. Ikke la deg lure av at den er så kort og enkel – det enkle er ofte det beste! Selv bruker jeg ofte det første eksemplet her når jeg kjenner at skuldrene begynner å bli litt høye.

Slik gjør du:

  1. Pust sakte inn mens du sier inni deg ”Jeg er…”.
  2. Pust så sakte ut mens du sier ”…rolig” inni deg.
  3. Gjenta dette så mange ganger du ønsker.

Når du gjør denne øvelsen blir du samtidig bevisst pusten din og kroppen din. Da er du her og nå. Ta med deg det nærværet i deg selv når du fortsetter dine gjøremål etter øvelsen.

Variasjoner av øvelsen

Du kan gjerne velge et annet ord på utpusten som f.eks. ”vakker” eller ”bevissthet”, ”stor”, “suksess” eller et annet ord som gir resonans i deg.

Prøv gjerne med språkvariasjoner også

Enkelte ganger lyder det flottere med nynorsk, som til dømes: ”Eg er…”, ”…kjærleik”.

Eller kanskje liker du å bruke engelske ord som: ”I am…”, ”…love”, ”…calm”, ”…endless” etc. Lek litt med ulike ord til du finner noen som fungerer for deg.

TIPS!
Når du har valgt deg ett ord, bruk det gjennom hele øvelsen. Hvis du skifter ord underveis i øvelsen skifter du også frekvens og gir kroppen ulike signaler om din intensjon.

Denne øvelsen bruker jeg ofte selv. Den virker hver gang!
Ha et gledesfylt og godt NÅ!

Aktuelle linker’

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.