Categories
Mennesker

Sammenhengen mellom indre vekst og ytre endring

I dag har jeg lyst til å dele en erfaring med deg. Kanskje kjenner du deg igjen? Kanskje har du ikke tenkt på det før? Eller kanskje synes du det høres ut som rent tøv? Det er opp til deg å kjenne på. For meg er det en realitet som jeg har erfart flere ganger.

Ytre forflytning kan være frigjørendeFlere ganger i livet har jeg kjent et indre behov for en større forandring i form av personlig vekst, nye relasjoner eller at noe nytt får utfolde seg i livet mitt. Samtidig kan det kjennes som om jeg sitter litt fast i gamle mønstre, rutiner og energier som holder på det som er. Da har jeg ofte erfart at utfoldelse av det jeg ønsker krever en ytre forandring for å manifistere seg skikkelig. Ved å gjennomføre en parallell ytre endring gir jeg både et signal til meg selv og til omverdenen om at noe er i forandring i livet mitt. Selv om den største endringen egentlig skjer inni meeg, og ikke utenfor. I Korea er det ikke uvanlig at kvinner klipper håret ved større endringer i livet, har jeg hørt. En slags ytre manifestasjon på at noe indre er i ferd med å utfolde seg.

Selv opplever jeg at fysisk forflytning, enten ved å bytte bosted (flytte), skifte jobb eller bare bytte kontor, eller å dra ut på reise alene hjelper til med å frembringe den indre vekst eller transformasjon jeg ønsker – og trenger. Det kan ha noe å gjøre med at jeg blir hengende fast i energier og mønstre knyttet til de steder, mennesker og rutiner jeg omgir meg med. Når jeg fysisk flytter på meg dannes lettere nye mønstre. Energiene rundt meg får flyte friere igjen. Dermed påvirkes min indre vekst og utvikling ved at “gamle” energier og mønstre skiftes ut og noe nytt tilpasset en ny epoke i mitt liv kan forløses. Slik erfarer jeg det, gang på gang.

Indre og ytre transformasjon henger sammen

Jeg tror på å utfolde vårt potensial gjennom transformasjon av det som stopper oss i å være den vi ønsker å være. Det finnes en rekke flotte metoder for å gjøre det. En av dem har jeg beskrevet her. Å bytte ut noen av de ytre rammene du lever i kan være viktig for å behjelpe manisfestasjonen av det du ønsker skal skje, og i mange tilfeller vil valget om å endre de ytre rammene komme som følge av at du allerede har transformert noen av dine indre blokkeringer. Alt henger sammen i en dynamisk prosess som vi kaller livet.

PS!
Det er ikke alltid du kan skifte de ytre rammene ved å bytte jobb eller bosted, men kanskje kan du reise alene til et nytt sted, dra på en retreat eller i det minste klippe håret?

Aktuelle artikler

 

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

2 replies on “Sammenhengen mellom indre vekst og ytre endring”

Det er veldig spennende tema. For det er en hårfin balanse i flytte på seg og få noe ut av det og det å flykte, tenker jeg. For jeg har erfart både i meg selv og i folk jeg kjenner at det kan bli slik, at bare om jeg får den jobben, eller flytter ditt eller reiser hit, da skal alt bli bra. Så gjør en det men ingenting forandres, fordi den indre reisen ikke er gjort. Jeg selv er også erfart at ytre forandring er godt og ikke en flukt. Alt handler vel om bevissthet om seg selv.

Takk fine tanker Katrine.
Jeg deler din erfaring om at å flytte, bytte jobb, pusse opp huset eller reise på en eksotisk ferie kan være en flukt, heller enn enn godt middel, fra det det egentlig handler om; nemlig den indre reisen. Vi snakket faktisk akkurat om det til middagen her hjemme i dag. Drømmen om å flytte til en småbruk, handler den egentlig om å ville bli bonde, eller vil bare alle nissene følge med på lasset. Vi kom nok til at nissene ville flytte med på landet, og at det vi søker allerede finnes i oss selv her vi er nå.

Den som lever bevisst med oppmerksomhet på det som faktisk skjer inni en selv vil vite når det er snakk om flukt og når det er snakk om en nødvendig ytre endring av energier, tenker jeg.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.