Categories
Mindfulness

Våger du å oppsøke stillheten?

Mange mennesker søker stillheten. Noen lengter etter den, men vet ikke hvordan de skal finne den. Andre igjen tenker ikke en gang på om stillhet er noe de ønsker eller trenger. Vi er alle forskjellige, og på ulike steder på vår reise.

Jeg selv oppsøker stillheten så ofte jeg kan. Det vil si mangefoldige ganger hver dag – noen ganger bare gjennom et par dype pust, før verden raser videre. For som småbarnsfar må jeg ærlig innrømme at det ofte står sin prøve å klare å finne den virkelig dype stillheten på hjemmebane. I alle fall så lenge ungene er våkne.

Min venn på Facebook, Geir Ålien, skrev nylig følgende sitat på sin profil:

Dare to be quiet.

In that silence God will speak.

Jeg kjenner ikke opphavet til sitatet, men jeg liker det. Det stemmer med mine egne erfaringer. Selv tolker jeg sitatet dit at det ikke bare handler om å tie eller ha det stille rundt meg – f.eks. være alene i et stille rom – men derimot å våge stillheten inni meg. Det betyr at tankene stilner, at kroppens uro stilner, at følelsene stilner, og at jeg kun observerer det som skjer i meg uten å dømme det. Da kommer jeg i kontakt med det gudommelige i meg, min egen livskraft og kjærlighet. Du kan også ha denne stillheten inni deg, selv om det er fullt kaos rundt deg. Det krever bare litt trening.

Å våge å oppsøke stillheten kan være en stor barriere for noen. Det krever mot. Mot til å møte det du får kontakt med i stillheten. Min erfaring er at når du først har brutt barrieren åpner det seg et skattkammer i deg selv. Du kan få kontakt med både traumer, blokkeringer, det som er vikitg for deg og en dypere visdom som blir formidlet til deg. Om du velger å omtale denne visdommen som at Gud snakker til deg, eller at ditt fulle ptoensial snakker til deg, eller om du bare kaller det din egen indre stemme spiller egentlig ikke noe særlig rolle. Velg selv det som passer deg og din livsanskuelse. Det viktige er å få kontakt med det som kan veilede deg, støtte deg, utvikle deg og gi deg trygghet i en ellers utrygg og urolig verden.

Det er denne indre stillheten som vil gjøre noe med deg, og omsider med menneskene rundt deg. For som Eckhart Tolle sier:

Stillheten vil forvandle verden.

Ha et godt og stille NÅ.

PS!
Eckhart Tolle er en av vår tids store åndelige filosofer, og hans bøker “Det er NÅ du lever” og “En ny jord” har betydd mye for meg. Jeg anbefaler bøkene hans for den som fortsatt er på reise. Og det er vi vel alle?

Relaterte artikler

By Geir H. Hagberg

Jeg er opptatt av nærvær og anerkjennende kommunikasjon i relasjoner. For tiden underviser jeg i dialog og konflikthåndtering som frivillig kursholder i Oslo Røde Kors, ved siden av jobben min i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Jeg er grunnlegger av LeveBevisst.no og ansvarlig for innholdet her.

Bli med i dialogen! Legg igjen din kommentar her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.